Erdoğan: 'Türkiye Şantaja, Dublaja, Montaja Hayır Diyor' - Son Dakika
Politika

Erdoğan: 'Türkiye Şantaja, Dublaja, Montaja Hayır Diyor'

Erdoğan: \'Türkiye Şantaja, Dublaja, Montaja Hayır Diyor\'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ mitinginde halka hitap etti.

19.03.2014 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “CHP de, MHP de artık iradelerini, akıllarını Pensilvanya’ya kiraya verdi. Şimdi 30 Mart’ta benim milletim bu hesabı soracak. Ne diyecek biliyor musunuz? ‘Ya arkadaş senin Amerika’da ne işin var. Sen vatansever misin? Gel vatanına. Niye kaçtın gittin buradan? Eğer senin suçun yoksa niye Amerika’da yaşıyorsun?” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ mitinginde halka hitap etti. “Tekirdağ’ın milletvekili şair Yahya Kemal’i rahmetle yad ediyorum, Tekirdağlı vatan şairi Namık Kemal’i rahmetle minnetle yad diyorum. Tekirdağ’ın yetiştirdiği kahramanları Ayaz, Paşa’yı, Rüstem Paşa’yı, Gazi Hasan Paşa’yı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Hepsinin mekanını tüm şehitlerimizle, tüm gazilerimizle birlikte cennet olsun diyorum” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, “Bundan sadece 3 buçuk ay önce yine buradaydım. 6-7 Aralık tarihlerinde Tekirdağ’daydık. Önce valilik önünde hitap ettim. Merkezde 318 trilyon liralık eser ve yatırımı birlikte açtık. Çorlu’da 308 trilyonluk yatırımları hizmete açtık, Çerkezköy’de 376 trilyonluk liralık yatırımı hizmete açtık” dedi.

“Yalnız görüyorsunuz kızancıklar fena kızdı. Sandıkları patlatacağız diyorlar. Ve 30 Mart’ta inşallah bu sandıkların ben de aydınlanacağına inanıyorum” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“O 2 gün içinde Tekirdağ ve tüm ilçelerinde toplam 1 katrilyon 200 trilyon liralık yatırımları hizmete aldık. 3 buçuk ay sonra yine buradayım. 3 buçuk ay sonra çok daha muhteşem bir coşkuyla, daha büyük bir heyecanla Tekirdağ ile yeniden kucaklaşıyoruz. Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim kardeşliğimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin. 30 Mart seçimleri ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için, en çok da Tekirdağ için hayırlara vesile olsun.”

“TÜRKİYE OYNANAN OYUNA GÖRÜYOR”

Dün Çanakkale’de hem 18 Mart şehitler gününü idrak ettiklerini hem de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü kutladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, “Buraya gelmeden önce Edirne’de muhteşem bir katılımla muhteşem bir mitin gerçekleştirdik. Çanakkale çok farklıydı, Edirne çok farklıydı. Şu anda bakıyorum Tekirdağ çok ama çok farklı. Meydana sığmayanlar kafelerde bir araya gelmişler. Türkiye oynanan oyuna görüyor. Şantaja, dublaja, montaja hayır diyor Tekirdağ. 81 vilayet 77 milyon oyunu görüyor. Milletimiz Türkiye üzerinde, sandık üzerinde, demokrasi üzerinde oynan oyunu görüyor ve bu oyuna itiraz ediyor. Meydanlar bu çirkin oyuna itiraz ediyor. Şehirlere gelişimizden mitingimizi yaptığımız yerlere kadar geçtiğimiz yollar, sokaklar, caddeler, balkonlar, pencereler bu kirli ittifaka itiraz ediyor” diye konuştu.

“CHP DE MHP DE İRADELERİNİ, AKILLARINI PENSİLVANYA’YA KİRAYA VERDİ”

CHP ve MHP’yi eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“CHP de, MHP de artık iradelerini, akıllarını Pensilvanya’ya kiraya verdi. Şimdi 30 Mart’ta benim milletim bu hesabı soracak. Ne diyecek biliyor musunuz? ‘Ya arkadaş senin Amerika’da ne işin var. Sen vatansever misin? Gel vatanına. Niye kaçtın gittin buradan? Eğer senin suçun yoksa niye Amerika’da yaşıyorsun? 15 yıldır sen buralarda yoksun. Ne yapacaksan gel buradan yap. Niye oralardan kalkıp da Türkiye’mi karıştırıyorsun ya’ Bakıyorsun ki her kirli oyunun altından sen çıkıyorsun. Ve ne diyor. Bugüne kadar susmuş 2-3 gündür konuşmaya başlamış. Bedduaları kim yaptı sen yapmadın mı? Ondan sonra geri vitese taktı. ‘Allah’ın gücüne gider’ dedi. O kasetleri ne yapacaksın? Nereye saklayacaksın? Kendi televizyonların bile bunları yayınladı. Sen değil misin Savaş Ay’la mülakatı yapıp, Savaş Ay’a ‘Ben bugüne kadar 1 oy kullandım. Şu anda Hazreti Cebrail gelse parti kursa onun partisine bile oy vermem’ diyen sen değil misin?

Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Ve biz Allahtan başka kimsenin önünde eğilmedik. Ve bundan sonra da eğilemeyeceğiz. Sen ne biçim hocasın ya. Türkiye’den kaçıp gidiyorsun, istifaen bir de kendisine paralel yapı pasaport tezgahlıyor, o pasaportla beraber Amerika. Bakalım ne kadar orada kalabilecek. Öyle yok. Oradan sen ülkemi karıştıracaksın biz de seni bırakacağız. Yok öyle 25 kuruşa simit. İşte benim için sizin beddualarınız tutmadı diyor. Ameliyat oldu eğer sizin beddualarınız tutsaydı bu gitmişti diyor benim için. Dediği de uzun adam. Uzun adam gitmeliydi. Biz öyle dualar alıyoruz ki şu kardeşlerin, duaları, Türkiye’de tüm kardeşlerimin duaları hele hele Sudan’dan, Suriye’den, Libya’dan, Myanmar’dan, Mısır’dan Filistin’den dünyanın her yerinden hamdolsun gelen dualar bize yeter. Bize halkımız yeter, bize hak yeter hak. Kardeşlerim, bu iki parti zaten ruh ikiziydi. Şimdi Pensilvanya’yı iltihak ettiler. Şunu unutmayın 30 Mart seçimlerine artık 12 gün kaldı. Ben ne diyorum biliyor musunuz? Bunların ablaları varmış. Sizin kapılarınızı da çaldılar mı? Bunlara şunu söyleyin ‘Ya sizde zerre kadar insaf yok mu, sizde utanma yok mu, sizde ar yok mu, sizde haya yok mu?’ Sizin o hocanız bizim kızlarımızın başını açtırtan değil mi? Başörtüsü furuattır diyen değil mi? Bu nasıl hoca ya. Sizin hocanız kestane pazarında imamken başka konuşuyordu, ama 28 Şubat oldu başka konuşmaya başladı. Bu ne iş ya diye sorun. Ve ondan sonra da hocanıza söyleyin de partisini kursun buraya gelsin boyunun postunun ölçüsünü alırız.”

“MHP, OKYANUS ÖTESİ DİYOR VERİP VERİŞTİRİYORDU. AMA ŞİMDİ DOSTLUK ARTTI”

“Fakat enteresan olan şu, bu CHP genel başkanı bununla ilgili parlamentoya acayip şekilde vermiş olduğu soru önergesi var. Bu önerge ile beraber kendisinin hakkında çok çok olumsuz şeyler soruşturuluyor” diyen Erdoğan, “Hatta milletvekilleri aynı şekilde. Şimdi dostluk arttı. MHP, okyanus ötesi diyor verip veriştiriyordu. Ama şimdi dostluk arttı. Ve tek düşmanları var şimdi 3’ünün de AK Parti. Bize dost olarak Allah yeter. Kardeşlerim, biz sabrettik. Siz, sabrettiniz. Ne oldu. Okullarımıza kızlarımızı başörtülü almıyorlardı. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapatmışlardı. Devlet dairelerine sokmuyorlardı. Şimdi geçenlerde çıkmış Kılıçdaroğlu başörtü sorununu ben çözdüm diyor. Güler misiniz ağlar mısınız? Bundan her numara var. Takiye var, yalan var, iftira var, fitne var, fesat var her şey var. Önce evinin adresini öğren. İstanbul Belediye Başkan Adayı oldu geldi Kağıthane’ye kaydını yaptırdı. Sordular kendisine nerede oturuyorsun Kağıttepe’de dedi. Bununla da bitmedi iş. Seçim günü oyunu dahi kullanamadı. Buna 3 tane koyun verine kaybedip gelir. SSK’yı, sosyal sigortalar kurumu hastanelerini batıran bu. Yolsuzluklarla batırdı. Hatırlıyorsunuz o günleri değil mi? Hastanenin kapısına giderdik kuyrukta beklerdik. O gün muayene oldun oldun, belki yarına da kalırsın. Doktor bey ilaç verir inersin hastanenin eczanesine ilacı istersin, eczacı 2’sini verir 2’si yok. Nereden alacağım deyince paranla dışardan al derdi. Kimdi genel müdür, Kılıçdaroğlu. Bu ya. Bu adamın cemaziyülevveli bu. Şimdi istediğin hastaneye gidiyor musun kardeşim? İstediğin eczaneden ilacını alıyor musun kardeşim? Ayrım var mı? Benim başörtülü bacım artık okullarımızın orta kısımları açıldı mı? Artık istediğin üniversiteye imam hatipli, meslek liseli gidiyor mu? Kat sayı kalktı mı? Başörtülü bacılarım devlet dairelerinde çalışabiliyor mu? Ayrım ortadan bizimle kalktı. Normalleşme bu. İşte şimdi benim başı açık, başı örtülü kardeşlerim hepsi bir arada. Mesele bu. Birlik, beraberlik, kardeşlik bu, Türkiye bu” dedi.

“BİZ BURALARA DURUP DURURKEN GELMEDİK, RASTGELE GELMEDİK”

“Biz buralara durup dururken gelmedik, rastgele gelmedik” diyen Erdoğan, “Ak Parti olarak biz Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Roman’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Arnavut’uyla, Boşnak’ıyla Ama ben şunu söyleyeyim. Ben Türk’ü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürdü Kürt olduğu sevmiyorum, Romanı roman olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Bizim farkımız bu. Bakın BDP’ye bakıyorsun siyasi Kürtçülük yapıyor, MHP’ye bakıyorsun siyasi Türkçülük yapıyor. Birisi Kürtçülük, birisi Türkçülük, CHP’ye bakıyorsun o da diyor ki ben de kumsalların partisiyim” şeklinde konuştu.

“EN KUZEYDE NE VARSA EN GÜNEYDE DE O OLACAK. AYRIM YOK”

77 milyonun partisi olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Biz 780 bin kilometre karenin partisiyiz. Farkımız bu. 2’ncisi tek bayrak. Rengi şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız şehitlerimizin simgesi. Ne diyor Mithat Cemal. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ Şimdi bizim reklamı izliyorsunuz değil mi? Dalgalan sen de şafaklar gibi hey şanlı hilal. Şu dalgalanışı görüyor musun? Şu güzelliği görüyor musun? Bunun uğruna her şey feda. Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı cananı bütün varımı alsın da hüda etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Onun için tek vatan diyoruz. 780 bin kilometre kareyle yani, en batısında ne varsa en doğuda da o olacak. En kuzeyde ne varsa en güneyde de o olacak. Ayrım yok. Allah için soruyorum 10 yıl önce 15 yıl önce denseydi ki Ağrı’da havalimanı olacak, Iğdır’da, Kars’ta, Şırnak’ta, havalimanı olacak inanır mıydınız? Şimdi var. Hakkari’yi de yapıyoruz. Biraz gecikti. Bölücü terör örgütüne rağmen, onlarla olan mücadele sebebiyle. Biz böyle gidiyoruz. Utanmadan, sıkılmadan bu Kılıçdaroğlu ikide bir şunu söylüyor, yolsuzluk da yolsuzluk, yolsuzluk da yolsuzluk. Kılıçdaroğlu aynaya bak aynaya. Yolsuzluğun 1 numaralısı sensin. Yavuz hırssız ev sahibini bastırırmış. Sen busun. Yavuz hırsızsın sen. Sen bunu Rahşan affıyla yırttın. Ve bir klasörün önüne yolsuzluk klasörünün önüne geçtin poz verdin. O hakkında yolsuzluk klasörünü hazırladığın kişiyi partiden ihraç ettiniz şimdi de o kişiyi İstanbul’a Belediye Başkan Adayı yaptın. Sen busun.”

“İNŞALLAH İSTANBUL’DA DA DERSLERİNİ ALACAKLAR”

“Kardeşlerim yalancının mumu yatsıya kadar yanar” diyen Erdoğan, “Bunların ki yatsıya kadar bile yanmadı. Erken söndü. Bunda çok hayırlar var. İnşallah İstanbul’da da derslerini alacaklar. Ve istiyorum ki Tekirdağ’da da derslerini alsınlar. Şurada Tekirdağ büyükşehir oldu. Bunlar karşı çıktı. Hangi yüzle bu adam geldi burada konuşuyor. Tekirdağ’ın büyükşehir olmasına karşı çıkıyor ondan sonra oy istiyor. Ben Tekirdağlı tüm kardeşlerime sesleniyorum. Senin büyükşehir olmanı istemeyen bir parti liderine veya genel müdürüne veya o partiye oy verecek misin? Buna dersi vermek lazım. Kaldı ki bunlar belediyecilikten anlamaz. Bu iş bizim işimiz. İşte bu kardeşiniz İstanbul’u CHP belediyesinden aldı. O zaman İstanbul yanı başınızda biliyorsunuz susuzdu, hava kirliliği vardı, çöp dağları vardı. 2 yılda çöp dağlarından temizledik. Susuzluğunu giderdik. Istrancalardan 180 km dağları deldik. İstanbul’a su götürdük. Hava kirliliğini giderdik. Ve süratle bizim iktidarımıza kadar İstanbul’a 52 bin aileye doğalgaz gelmişti. Göreve geldim 4 buçuk senede 1 milyon 200 bin aileye doğalgaz getirdik. Aramızdaki fark bu. Bunlar belediyeciliği bilmez bunların derdi de yok. Onun için diyorum ki biz Tekirdağ’da ilçelerimiz ile beraber devrim yapalım. Tekirdağ’ı AK Parti’ye teslim edelim. Tekirdağ’ı modern bir şehir haline her yönüyle getirelim. Biz bunun için hizmetinizdeyiz. Her şeye varız. Ama oy sizde, yetki sizde, karar sizin. Siz bu kararı verdiğiniz takdirde her şey hallolur. Bu telefon dinleyenlere aldanmayın. Bir başbakanın telefonunu dinlemek yasaktır. Ama bunlar maalesef sahtekar, bunlar korsan, bunlar casusluktan yargılanacaklar. Çünkü bu casusluk suçuna girer. Sen Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Meclis Başkanını, Bakanları dinleyeceksin. Sonra bunu uluslararası bazı yerlere bildirmediğinin garantisi var mı? Bunlar boşuna yasaklanmıyor. Bunun hesabını sormak bizim görevimiz değil mi? Bunlara yardım yataklık yapan kimler varsa hepsine hesabını satacağız” dedi.

“BUNLAR YAPARLAR ZALİMDİR”

“Bunlar bu ülkede bir çok şeylerin istismarlarını yaptılar. Zekat topladılar yerine verilmedi, kurban topladılar kurbanlar kesilmedi. Ben Tekirdağ’a sesleniyorum bunların dershanelerinde yavrularınız varsa çekin alın” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz hafta sonları Milli Eğitim Bakanlığı olarak takviye kurs açacağız. Ücretsiz olarak yavrularınıza takviye kursu biz vereceğiz. Bunların okullarında okuyan çocuklarınız varsa alın. Devletin okulları bize yeter. Ben devletin okullarından geldim. İmam hatipte okudum, çocuklarımın 4’ü de imam hatipte okudu. Hiçbirisi sokakta kalmadı.

Bazı haberler alıyorum evlerinde atıyorlarmış, yurtlarından atıyorlarmış. Bunlar yaparlar zalimdir. Ama şunu söylüyorum gece beddua seansları düzenliyorlar. Başbakana beddua. Ya 12 sene önce aklınız neredeydi. 12 sene önce bu başbakan iyiydi. Bu başbakana methiye düzülen kitaplar geliyordu, teşbihler geliyordu. Son 2-3 sene ne oldu da bu başbakan kötü oldu, beddualar geliyor şimdi. Menfaatinize mi dokunduk? Ananasların yolunu mu kestik. Rafineri ile ilgili ihalelere mi bir şey oldu. Dert başka. Rant rant. Korkunç rant vardı bu rant kesiklince bir ceketim var diyor. Sevsinler senin bir ceketini. Saraylar ne olacak? Amerika’da Pensilvanya’da devasa bir çiftlikte oturacaksın. Gelen gidene de bir yer yatağı göstereceksin. İşte bak böyle yatıyorum, böyle bir hayat yaşıyorum. Amerika’da inzivaya çekilmiş. Türkiye’de inziavaya çekilecek yer yok muydu? Bak Saidi Nursi Sibirya’ya sürüldü. Sibirya’dan fırsatını buldu Türkiye’ye döndü ve ben vatanımda öleceğim dedi. Hani sen Saidi Nursi’yi seviyordun. Takiye, yalan her numara var. Ne olursa olsun biz doğru olanı yapacağız. Onların tuzakları varsa halkın da hakkın da bir tuzağı var. İşte 30 Mart bunun tarihi. Şimdi 30 Martta ablalarımız var bizim burada. Onların ablaları varsa bizim de ablalarımız var. Ben ablalarımdan bir şey rica ediyorum 12 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Çok çalışacağız. Tekirdağ merkez, tüm ilçeler çok çalışacağız. 30 Mart akşamı sizden müjde bekliyoruz. Abiler siz ne alemdesin. Çok çalışacağız çok. Durmak yok. Bunların iftira dolu dağıttıkları gazeteler, broşürler var. Artık bunlar tamamıyla kayış attılar. Her türlü yalan bunlarda var. Her şeyi yapabilirler. Ama biz yolumuza devam edeceğiz. Çünkü yeni bir dönem başlayacak. Ya eski Türkiye diyeceğiz ya yeni Türkiye diyeceğiz.”

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erdoğan: 'Türkiye Şantaja, Dublaja, Montaja Hayır Diyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement