Erdoğan ve Putin Telefonda Sıcak Bölgeyi Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan ve Putin Telefonda Sıcak Bölgeyi Değerlendirdi

Erdoğan ve Putin Telefonda Sıcak Bölgeyi Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonları ve bölgesel konuların ele alındığı bir telefon konuşması gerçekleşti.

26.07.2015 21:35  Güncelleme: 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Suriye'de meşruiyeti sorgulanmayacak ve halkın desteğine sahip tam yetkili bir geçiş hükümetiyle ilgili görüşlerini iletti.

OPERASYONLAR VE BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Türkiye'nin son terör saldırılarının akabinde düzenlediği operasyonların yanı sıra, bölgesel konular ele alındı.

PUTİN TAZİYE DİLEKLERİNİ İLETTİ

Rusya Federasyonu Başkanı Putin'in Suruç'taki terör saldırısında ölen siviller, ayrıca müteakip günlerdeki terör saldırılarında hayatlarını kaybeden askerler ve polisler için taziye dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa temenni ettiği belirtildi.

ERDOĞAN, TERÖRE KARŞI MÜCADELEDE TÜRKİYE'NİN KARARLIĞINI VURGULADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Suriye'deki kaosun Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğine işaretle, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye tarafındaki bazı IŞİD hedeflerinin geçtiğimiz günlerde imha edildiğini anlattı.

BM Şartının 51. maddesi uyarınca IŞİD'e karşı atılan adımlar hakkında BM Güvenlik Konseyi'ni bilgilendirdiklerini hatırlatan Erdoğan'ın, PKK da dahil olmak üzere terörün her türünden gelebilecek tehditleri bertaraf etme konusunda Türkiye'nin kararlı olduğunu vurguladığı kaydedildi.

"SURİYE KONUSUNDA İŞTİŞARELERİ YOĞUNLAŞTIRILMALI"

Görüşme sırasında Suriye konusunda bazı görüş ayrılıklarına karşın, Türkiye'nin de Rusya'nın da bölgede istikrarın teminine önem verdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruna çözüm bulunması için istişareleri yoğunlaştırmanın önemine de dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de meşruiyeti sorgulanmayacak ve halkın desteğine sahip tam yetkili bir geçiş hükümetinin tesisi için uluslararası toplumun ortak çaba sarf etmesi gerektiğini de belirttiği öğrenildi.

G-20'DE İKİLİ GÖRÜŞME KARARI ALINDI

20 dakika süren görüşmede Erdoğan ve Putin'in Kasım ayında Antalya'da gerçekleşecek olan G-20 zirvesinde ikili bir görüşme yapmak, bölgesel konularda yakın istişare halinde olmak hususlarında mutabık kaldıkları da kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan ve Putin Telefonda Sıcak Bölgeyi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • beraberce: Dünya lideri olarak sadece tek bir lider bilirim oda mustafa kemal atatürk ama suan ülkesi olarak en iyi leder putin Erdoğan sadece üçüncü sınıf dinle somurulenlerin dünya lideri olabilir 33 176 Yanıtla
  • hataro: En sonunda yalnız kalmazsan iyidir 10 9 Yanıtla
  • hak: Savaş savaş diye yırtınanlar birgün barış diye yalvaracaklar. Savaş çocuk oyuncağı değil yıkımı ve tarifsiz acıları vardır. Allah barış isteyenlere yardım etsin imkanlarını daim kılsın. 14 3 Yanıtla
  • Andrey: Ya nekadar yalan ne işdi göstermelik 2 bomba atıldı okadar gerisi gariban kürtlere nedenide bu seçimmde akpye oy vermediler tüm dünya biliyorbunu yalan söylemek günnah günnah 8 5 Yanıtla
  • Adıgüzel: Ulu önder recep tayyip erdoğan 8 3 Yanıtla
  • Adsız: Amaç erken seçimde akp yi tek başına iktidar yapmak.artık akp ye oy yok bir kürt olarak asla ve asla 3 8 Yanıtla
  • sutugart : işit bahane etiler bir iki boba atılar allah kürtler yardım etsin sırf başkanlık uğruna yazıklar olsun 7 3 Yanıtla
  • Davos: Sirf sen erken secim istiyon diye bu kadar kani dokuyon kargasanin sebebi sensin 4 5 Yanıtla
  • Hollyshit: Rusya Türkiye den korkmuyosa benim adım ne olsun 1 5 Yanıtla
  • Kozan: Gercekten gelmis gecmis en buyuk lider olmak icin bi tek sey kaldi o da pkk insallah bu ulkeyi bu pisliklerden temizlersiniz Allah yar ve yardimciniz olsun 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement