Erdoğan - Yatırımlar - - Son Dakika
Politika

Erdoğan - Yatırımlar -

Erdoğan - Yatırımlar -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sütçü İmam, 'Benim bacımın örtüsüne dokunamazsın' derken bu Pensilvanya çıktı, 'Başörtüsü füruattır' diyebildi.

17.03.2014 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sütçü İmam, 'Benim bacımın örtüsüne dokunamazsın' derken bu Pensilvanya çıktı, 'Başörtüsü füruattır' diyebildi. Şimdi röportajlar yapmaya başlamış. Hadi bakalım yap şu röportajlarını yap, eteklerindekileri bir dök" dedi.

Erdoğan, Müftülük Meydanı'ndaki mitingde halkı, "Bu nasıl Kahramanmaraş, bugün bir başkasın, bugün yine tarih yazıyorsun, bugün dünyayı kıskandırıyorsun Kahramanmaraş" sözleriyle selamladı.

Kahramanların, yiğitlerin, ashabın, evliyanın, söz ustası şairlerin diyarı olarak nitelendirdiği kentle iftihar ettiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "30 Mart seçimleri inşallah Türkiye, milletimiz, demokrasimiz en çok da yeni büyükşehir olan Kahramanmaraş için hayırlara vesile olsun" diye konuştu.

Arif Nihat Asya'nın "Maraş Türkiye'nin kalem kaşıdır/ Maraş Türkiye'nin köşe taşıdır/ Maraş tarihleri inşa ettiren Koca Sinanların ustabaşıdır" dizelerini okuyan Erdoğan, alandakilere yöresel ağızla "edeler" diye seslenerek şunları söyledi:

"Hissiyatınızı çok iyi anlıyorum edeler. Siz Türkiye'de oynanmak istenen oyunu görüyorsunuz. Siz sokaklarda oynanmak istenen oyunu görüyorsunuz. Bir avuç seçkinin, bir zümrenin sizin iradenizi nasıl gasbetmek istediğini sizler çok iyi görüyorsunuz. Ama asla hüzünlenmeyin, asla yeise kapılmayın, başınızı asla öne eğmeyeceksiniz. Çünkü siz milletsiniz, siz bu ülkenin sahiplerisiniz, siz inananlarsınız, siz üstünsünüz."

Başbakan Erdoğan, Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiirinin, "Sakın kader deme kaderin üzerinde bir kader vardır/ Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır/ Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır/ Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır/ Yenilgi, yenilgi büyüyen bir zafer vardır" mısralarını okudu.

-"İnanın bunların ahlakı yok"-

"Bütün tuzakların üzerinde hiç merak etmeyin bir tuzak vardır, bütün bu planların üzerinde bir plan vardır. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bize millet, bize Allah yeter" ifadesini kullanan Erdoğan, sabırlı olacaklarını, sağduyularını muhafaza edeceklerini söyledi.

Sokaklarda taşkınlıklara, şımarıklıklara, vandallığa ve terörizme asla prim vermeyeceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Biz sabırla sandığı, 30 Mart'ı bekleyecek, söyleyecek sözümüzü işte orada haykıracağız" dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu paralel yapı yanına CHP'yi, MHP'yi, malum medyayı, malum iş veren çevrelerini hatta marjinal sol örgütleri alarak Türkiye'ye ve devlete karşı ahlaksız bir saldırı başlattı. İnanın bunların ahlakı yok. Bunlar, edepten nasiplerini almamışlar. Perde gerisinden iftiralar atıyorlar, saklandıkları yerden kasetler yayımlıyorlar, gizlendikleri inlerinden montajları piyasaya sürüyorlar. Türkiye, millet düşmanı herkesle işbirliği yapıyor içeride ve dışarıda Türkiye'yi yıpratmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Devletin içine sızmışlar. Bir kısım polis, bir kısım yargı işbirliği halindeler. Sen bir cumhurbaşkanını dinleyemezsin yasal olarak, bir başbakanı, bir genelkurmay başkanını, bakanları dinleyemezsin ama bunlar bunu yaptılar. Ondan sonra da 'Biz yapmadık.' Yiğit ol, yiğit. Kimin nerede ne yaptığını artık öğreniyoruz, sizin şu biraz daha sabırdan sonra nerede ne olduğunuzu ortaya koyacağız. Niye kaçıyorsunuz? Kainatın imamı Pensilvanya'da siz de Pensilvanya'ya gidiyorsunuz. Şimdi yeni planlar yapıyorsunuz öyle mi? Sizin bundan sonra o planlarınız filan sökmeyecek. Çünkü siz Türkiye Cumhuriyeti devletinden daha güçlü değilsiniz, gereği neyse bunun bedelini ödeyeceksiniz. 35 yıldır yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz."

-"Hocaymış, ne hocası ya?"-

Bunun kolay kolay göz ardı edilecek bir durum olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bunlar vatansever değil. Bunlar örgütlerinin çıkarını her şeyin üzerinde milletin, devletin, Türkiye'nin üzerinde görüyor. Örgütleri için her yolu meşru her yolu mübah kabul ediyorlar. Amaçlarına ulaşmak için her yol bunlarda meşru" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yeri geldiği zaman bizim şu yavrularımıza ne yaptılar? 'Başını örtmeyebilirsin' dediler, 'Başınızı açın üniversiteye gidin' dediler. Hocaymış, ne hocası ya? Kalkıyorsun 28 Şubat'tan 10-15 yıl önce diyorsun ki 'Bu bir itikadi meseledir, başınızı açamazsınız.' 28 Şubat'ta ne oldu yeni bir vahiy mi geldi sana da 'Başınızı açarak üniversiteye gidebilirsiniz' dedin, 'Füruattır' dedin. Ah kardeşlerim ah ne çile çekti bu kızlar ya. 15 yıl imam hatiplerin orta kısımını kapattılar. Meslek liselerini mahvettiler. Benim de iki kızım mağdur oldu. Oğlum mağdur oldu. Niye? Bir de katsayı engeli çıkardılar. Ne oldu? Sonunda imam hatiplerin orta kısımları açıldı mı? Artık üniversitelerde katsayı kalktı mı? Artık istediğiniz üniversiteye gidebilecek misiniz? Hatta düz liselerde bile artık Kur'an-ı Kerim dersi seçmeli olarak var mı? Peygamber Efendimizin hayatı siyer-i nebi var mı? Artık yeni bir dönem başladı. Benim milletim, bizim gençliğimiz asıl küllerinden şimdi ayağa kalkıyor."

-"Sizin zihniyetinizin ne olduğu çok iyi bu millet biliyor"-

Bunun normalleşme olduğunu, okullarda başı açık, başörtülü diye bir kavganın olmadığını belirten Erdoğan, "Kardeş kardeş kızlarımız birlikte ilim tahsil ediyorlar. Bak demek oluyormuş. Ne oldu" diye sordu.

Alandaki kızların 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları üzerine Başbakan Erdoğan, "Ben sizden bir şey istiyorum: Bundan sonra çok çalışacaksınız, başaracaksınız ve en yüksek dereceli puanlarla en ideal üniversitelere gireceksiniz ve bunlara neyin nereye takıldığını göstereceksiniz. Bunlara şunu söyleyeceksiniz: Uzaya uydu gönderdiniz de başörtümüze mi takıldı? Bunu söyleyeceksiniz, bunu başaracaksınız" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsü sorununu ben hallettim' dediğini aktaran Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, bunu sen kime yutturacaksın ya? Senin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor. Sizin zihniyetinizin ne olduğu çok iyi bu millet biliyor. Siz başörtülüleri, çarşaflı hanımları CHP'nin otobüsünden apar topar atan partisiniz. Bunlar hep kayıtlarda var. Siz bu millete yıllarca zulüm ettiniz. Bu millete on yıllarca zulüm etmiş, bu milletin değerlerini ayaklar altına almış bir partiyle bile Pensilvanya işbirliği yapabiliyor. Şimdi ona oy istiyorlar. Duyuyorsunuz değil mi? MHP'ye oy istiyorlar. Kardeşlerim Sütçü İmam Kahramanmaraş'ta 'Benim bacımın başörtüsüne dokunamazsınız' diyerek ilk kurşunu atmış, istiklal mücadelesinin ateşini yakmıştı. Sütçü İmamların, Rıdvan Hocaların kahramanlığı üzerine kurulan cumhuriyette maalesef CHP başörtüsünü de Kur'an kurslarını da imam hatipleri de milletin manevi değerlerini de tahkir etti, yasakladı. Sütçü İmam, 'Benim bacımın örtüsüne dokunamazsın' derken bu Pensilvanya çıktı, 'Başörtüsü füruattır' diyebildi. Şimdi röportajlar yapmaya başlamış. Hadi bakalım yap şu röportajlarını yap, eteklerindekileri bir dök."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan - Yatırımlar - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement