Erdoğan: ''Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız'' - - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: ''Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız'' -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim de Filistin için, Gazze için sesimizi yükseltiyor olmamızdan birileri ciddi manada rahatsız oluyor.

18.07.2014 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim de Filistin için, Gazze için sesimizi yükseltiyor olmamızdan birileri ciddi manada rahatsız oluyor. İstiyorlar ki biz de susalım, istiyorlar ki biz de sesimizi çıkarmayalım. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz" dedi.

Bursa'daki Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan, karşısında iki adayın bulunduğunu anımsatarak, "Bunların bu ülkede esamesi ne? Ne yapmışlar? Ne emekleri var? Yok" ifadesini kullandı.

Milli geliri 230 milyar dolardan aldıklarını, şu anda 820 milyar dolara çıkardıklarını belirten Erdoğan, "Şu anda CHP, CHP'nin yavrusu DSP, MHP, ANAP, IMF'ye borçlandılar. 23,5 milyar dolar, biz geldik, geçen yıl 14 Mayıs'ta bu borcu sıfırladık. Artık borcumuz yok. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Biz de '5 milyar dolar borç verebiliriz' dedik. 23,5 milyar doları ödedik, şimdi de 5 milyar dolar onlara borç vereceğiz" diye konuştu.

Aynı şekilde Merkez Bankası'nın döviz rezervinin 27,5 milyon dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, şimdi bunun 135 milyar dolara çıktığını söyledi.

Erdoğan "Hani bu MHP milliyetçiydi? Bunlar kafatası milliyetçisi, kafatası. Ey benim MHP'ye gönül veren kardeşlerim, eğer millilik arıyorsan işte bu bizde. Merkez Bankamız bak nereye geldi. IMF'ye borç bitti, sıfırlandı. Artık ayakları üzerinde duran bir Türkiye var" değerlendirmesinde bulundu.

Göreve geldiklerinde, Türkiye tarafından dünyadaki fakir ülkelere dağıtılan yardım miktarının 45 milyon dolar olduğunu anımsatan Erdoğan, şimdi bu rakamın, neredeyse bire dokuz oranında artarak 3,5 milyar dolara ulaştığını söyledi.

"Bu millet sıradan bir millet değil ama bunlar bizi ezdirdiler. Bizim ecdadımız, buradan Açe'ye, Hint Yarımadası'na, 'orada zulüm var' diye donanma gönderen bir Osmanlı. Biz, onun torunlarıyız. İşte siz şimdi bu topraklarda yaşıyorsunuz. Çok önemli bu, sıradan bir olay değil. Bunu çok önemsememiz lazım. Onun için şu toprakların kıymetini bilmemiz lazım" ifadesini kullanan Erdoğan, yola çıkarken "tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" dediklerini belirtti.

Erdoğan, 79 senede 6 bin 100 kilometre duble yol yapıldığını, kendilerinin ise 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ifade ederek, "Farkımız bu. Şimdi farklı hizmetlerle Bursa, Türkiye farklı bir yere doğru gidiyor" dedi.

-"Ölenler sadece Filistinli"

Bu ramazan ayının maalesef Filistin'den acı haberlerin alındığı bir ramazan olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Terör devleti İsrail, günlerdir Gazze'yi bombalıyordu. Şimdi kara harekatına başladı. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 240'tan fazla masum son hafta içinde şehit edildi. 2 binden fazla masum da yaralandı. İsrail, okulları, hastaneleri, camileri acımasızca, insafsızca vurmaya devam ediyor. Ortadoğu'daki insanlık dışı saldırı devam ederken, ne yazık ki dünya susuyor, İslam ülkeleri susuyor. Bizim de Filistin için, Gazze için sesimizi yükseltiyor olmamızdan birileri ciddi manada rahatsız oluyor. İstiyorlar ki biz de susalım, istiyorlar ki biz de sesimizi çıkarmayalım. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Biz şurada yanı başımızda meftun, Osman Gazilerin, Orhan Gazilerin, Yıldırım Beyazıtların torunlarıyız. Herkes susar biz susmayız."

Dünyada bazı liderlerin şu anda acayip ve garip açıklamalar yaptıklarına değinen Erdoğan, bunlardan bazılarının "İsrail'in savunma hakkını kullandığını" beyan ettiklerini anımsatarak, "Allah aşkına nasıl bir savunma hattı ki bu bunlardan kimse ölmüyor. Ölenler sadece Filistinli. Şu anda 240'ı aşkın ölü var. Çocuklar var, kadınlar var, yaşlılar var. Nasıl olur da bunu böyle söylersin?" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Efendim, Filistin'den roketler atılıyormuş. Bu roketler atılıyor da ne oluyor? Havada vuruyorlarmış roketleri, bir kişi ölmüyor. Nasıl oluyormuş bu iş? Hepsi oyun, hepsi numara. Bunlar samimi değil, bunlar dürüst değil. Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız. Bu, çok yanlış bir gidiş. Ben Batı'ya sesleniyorum. Bu, dürüst bir yaklaşım değil. Bu yaklaşım yarın inanıyorum ki sizleri de boğacaktır."

-"Bunlar İsrail destekli bir hareket olarak gidiyorlar"

Malezya Havayollarına ait uçağın Ukrayna hava sahasında düşürüldüğünü anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ne vardı bu uçakta? Çok enteresan. Uçaktaki yolcuların yaklaşık 160 tanesi Hollandalı. Bakınız, Hollanda'dan Malezya'ya gidecek ve uçak Ukrayna sahasında vuruluyor. Bu, nasıl bir yaklaşımdır, bu, nasıl bir anlayıştır. Hani dünya barışı için konuşacaktık. Hani dünya barışına çalışacaktık. Bunlar 'ben güçlüyüm, istediğim gibi vururum, istediğim gibi indiririm' diyenlerden. Biz de diyoruz ki 'Siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanacaksınız'. Ama unutmayın, bütün tuzakların üzerinde çok daha büyük bir tuzak var. O tuzak da bir gün sizi vuracak."

Erdoğan, "Bizim Filistin'in Gazze'nin hakkını savunuyor olmamızdan sadece dışarıdakiler değil, içerideki bazıları da rahatsız. Pensilvanya'nın içerideki uşakları, bizim İsrail'e hakkı söylüyor olmamızdan rahatsızlar. Pensilvanya'nın yayın organlarında İsrail'in aleyhinde bir haber görüyor musunuz? Bunlar Mavi Marmara olayında da aynı şeyi yaptılar. Şimdi de aynı şeyi yapıyorlar. Çünkü bunlar İsrail destekli bir hareket olarak gidiyorlar" dedi.

-"Bize susmak yakışmaz"

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"CHP Genel Müdürü, şu ana kadar çıkıp İsrail'e tek söz söyleyebildi mi? Buna cesareti yok, buna kudreti yok, buna icazeti yok. MHP Genel Başkanı, aynı şekilde Filistin için tek bir cesur cümle kurabildi mi? Cumhurbaşkanı adaylarına bakın Allah aşkına, sadece orta sahada top çeviriyor. Milletin değil, başka çevrelerin adayı olursanız, işte böyle zelil olursunuz. Biz, bu adayı İslam İşbirliği Teşkilatı'ndaki icraatlarında gördük ve yanıldık. Geçen gün Dışişleri Bakanım anlattı, bu konuda neler olduğunu çok iyi biliriz. Şimdi bir de yalanlar konuşuyor. Bir defa haddini bil, dürüst ol. Şimdi bayram sonrası sesini yükseltecekmiş. Sesini yükselttiği zaman, gerekli cevabı arkadaşlarım zaten kendisine verirler."

"Artvin Hopa'da, Filistin'e büyük yardımlar yapmış, Mavi Marmara yardım gemisini oraya götürmüş İnsani Yardım Vakfı'na alçaklar saldırı düzenlediler" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bu CHP, bu MHP, onların monşer adayı ağızlarını bile açmadılar. Hatta bazı CHP'li milletvekilleri çıktı, bu alçakca saldırıyı övdüler. Penslivanya medyası bu alçakca saldırıyı övdü. Bunlar nasipsiz, bunlar tarihimizden, ecdadımızdan, medeniyetimizden nasiplerini almamışlar" diye konuştu.

Erdoğan, "Bize susmak yakışmaz. Şurada Osman Gazi, Sögüt'te bir devlet kurdu, o devlet gitti Filistin'de adaleti sağladı, tüm Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, Balkanlar'da asırlarca adaleti tesis ettiler. Çanakkale'de, Plevne'de, Irak'ta Osmanlı topraklarını savunmak için bizim Filistinli, Kudüslü, Gazzeli, Nabluslu kardeşlerimiz savaştılar ve bizim dedelerimizle birlikte şehit oldular" dedi.

Erdoğan: \'\'Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız\'\' -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: ''Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement