Erdoğan- YHT Projesi ve Şehir Hastanesi müjdesi - - Son Dakika
Politika

Erdoğan- YHT Projesi ve Şehir Hastanesi müjdesi -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İradenize sahip çıkın, sandıklara sahip çıkın, demokrasiye sahip çıkın.

07.08.2014 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İradenize sahip çıkın, sandıklara sahip çıkın, demokrasiye sahip çıkın. Mutlaka sandığa gidin. Özgür iradenizle güçlü Türkiye için yeni Türkiye için oyunuzu kullanın. İleride çocuklarınıza, torunlarınıza 'ben ilk cumhurbaşkanı seçiminde oy kullandım' diyeceksiniz. Çocuklarınıza, torunlarınıza bunu söyleyeceksiniz. Bu büyük bir bahtiyarlıktır. Bunu yaşayacaksınız'' dedi.

Gaziantep Demokrasi Meydanında düzenlenen mitingde ''Rabia'' işareti yaparak ''tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'' diyen Erdoğan, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağına inandığını söyledi.

Huzura, istikrara koştuklarını, güvenli Türkiye ile emniyeti, adaleti, demokrasiyi, hukuku ve ekonomiyi daha da güçlendirdiklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin milli gelirinin 12 yıl önce, 230 milyar dolar olduğunu bu rakamın şimdi 820 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Erdoğan, '' 230 nerede, 820 nerede'' ifadesini kullandı.

Erdoğan, aynı dönemde Türkiye'nin borcunun gayrisafi milli hasılaya oranının da yüzde 73 olduğuna işaret ederek, ''Yani 100 liranın 73 lirası borçtu, şimdi 100 liranın 35 lirası borç. Nereden nereye? Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. 100 liraya 63 lira faiz ödüyordu. Şimdi, yüzde 9,3. Şimdi aradaki fark kimin cebinde? Milletin cebinde'' diye konuştu.

Enflasyonun yüzde 30'dan yüzde 9,1'e gerilediğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

'' Nereden nereye... Bu CHP'nin yavrusu DSP, MHP ortak hükümetteydiler, biliyorsunuz. 5 yıllığına seçildiler, 3,5 yılda bırakıp kaçtılar. IMF'ye borçlandılar. IMF'ye borç neydi? 23,5 milyar dolar, bize öyle bıraktılar. Bu borcu kim ödedi? Biz ödedik. Şu anda borç var mı IMF'ye? Yok. IMF bizden borç istiyor şimdi. 5 milyar dolar, vereceğiz. Bak nereden nereye. Borç alan değil, borç veren. Bitmedi, bunlar milliyetçiyiz diyorlar değil mi. Merkez Bankası bizim milli bankamız değil mi? Merkez Bankasının kasasını boşalttılar. Ne vardı kasada biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şimdi Merkez Bankasının kasasında döviz rezervimiz ne biliyor musunuz? 133 milyar dolar. Halep oradaysa, arşın Gaziantep'te. O kadar açık net.''

-Gaziantep'e yatırımlar-

Gaziantep'teki yatırımlara da değinen Erdoğan, ''Biz bu ülkede, öyle bir adım attık ki işte yollarıyla her şey ortada. Şimdi Gaziantep'te havalimanından iniyorsunuz, Gaziantep şehrine girişi görüyorsunuz. Artık bir modern şehir, ortada, TOKİ'nin konutları ortada, güzellikler ortada. Hamdolsun belediye başkanlarımızla başarılı bir süreç işlendi Gaziantep'te. Şimdi de hanım eli değiyor artık Gaziantep'e. Millete hizmet yolunda bir an olsun yüz çevirmedik, durmak yol yola devam'' şeklinde konuştu.

Proje üstüne proje yaptıklarını, eser üstüne eser ürettiklerini anlatan Erdoğan, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerji , toplu konuttan barajlara kadar ülkenin her bir bölgesini dev projelerle, dev yatırımlarla buluşturduklarını ifade etti.

Tek gayelerinin millete hizmet, ülkeyi adaletle kalkındırmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, Gaziantep'in bu yatırımların her birine şahit olduğunu söyledi.

Gaziantep'e 12 yılda 13,5 milyar lira yatırım yaptıklarını bildiren Erdoğan, ulaştırma ve haberleşmede 2 milyar lira, eğitimde 2 milyar lira, toplu konutta 1 milyar lira, aile ve sosyal politikalarda 1 milyar lira, tarım ve hayvancılıkta 820 milyon lira, enerjide 430 milyon lira yatırım yaptıklarını kaydetti.

-''Hızlı tren hattı Gaziantep'e gelecek''-

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Şu anda bir müjde veriyorum. Konya- Karaman arası hızlı tren hattının yapımı sürüyor. Bu yüksek hızlı tren hattı Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana, Osmaniye güzergahını takip ederek, nereye gelecek? Gaziantep'e gelecek. Projeler hazır. Buradan da Şanlıurfa'ya, Mardin'e, sınıra kadar devam edecek. Adana-Gaziantep yeni demiryolu projesinin parçası olan Gazi-Ray'la ilgili altyapı çalışmaları da son sürat devam ediyor. Burası tamamlandığında Gaziantep Türkiye'nin en özgün kent içi raylı sistemlerinden birine sahip olacak.''

Gaziantep'e 2003 yılına kadar, 79 yılda 116 kilometre bölünmüş yol yapıldığını anlatan Erdoğan, 12 yılda kendilerinin ise 230 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, farklarının bu olduğunu dile getirdi.

Sağlık alanında Gaziantep'e çok önemli eserler inşa ettiklerini aktaran Erdoğan, bin 216 yatak kapasiteli sağlık tesislerini Gaziantep'e kazandırdıklarını ayrıca içinde her türlü konfora sahip bin 867 yataklı dev bir şehir hastanesi kazandıracaklarını bildirdi. Erdoğan, bu hastanenin 7 ayrı ihtisas alanında faaliyet gösteren modern bir sağlık kampüsü olacağını ifade etti. Hastanenin yapımı sürdüğünü anlatan Erdoğan, 3 yıl içinde tamamlayıp, hizmete sunacaklarını kaydetti.

''Gaziantepspor ne alemde? Gaziantepsporlu kardeşlerimin spora olan tutkusunu da iyi biliyorum'' diyen Erdoğan, 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun yapımının devam ettiğini, bu stadyumun önümüzdeki yıl tamamlanmış olacağını ifade etti.

Milletin teveccühüyle cumhurbaşkanı seçilirse Gaziantep'te devam eden tüm projelerin takipçisi olmayı sürdüreceğine işaret eden Erdoğan, hiçbir yatırımın yarım kalmayacağını, bundan hiç kimsenin endişe duymaması gerektiğini söyledi.

-''Vatana hizmet için koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz''-

"Rabbim ömür verdikçe milletimin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Bu aziz millete, vatana hizmet için koşan, koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz" diyen Erdoğan, bu yüzden destek istediğini belirtti.

Seçime 2 gün kaldığını hatırlatarak meydandaki kadınlara seslenen Erdoğan, "Sabah akşam koşturmaya var mıyız? Unutmayın kale içeriden fethedilir. Kalelerin fatihi sizsiniz. Sizden özellikle destek istiyorum. Bu ülkede kadına değer, AK Parti iktidarıyla geldi. Bizden önce Türkiye'nin gündeminde bu yoktu" dedi.

"Abiler şu iki gün çalışmaya var mıyız? İki gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 24 saat kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diye soran Erdoğan, çok çalışacaklarını ve çok gayret edeceklerini tekrarladı.

Erdoğan, 10 Ağustos'un Türkiye için bir milat olacağını dile getirerek "İradenize sahip çıkın, sandıklara sahip çıkın, demokrasiye sahip çıkın. Mutlaka sandığa gidin. Özgür iradenizle güçlü Türkiye için yeni Türkiye için oyunuzu kullanın. İleride çocuklarınıza, torunlarınıza 'ben ilk cumhurbaşkanı seçiminde oy kullandım' diyeceksiniz. Çocuklarınıza, torunlarınıza bunu söyleyeceksiniz. Bu büyük bir bahtiyarlıktır. Bunu yaşayacaksınız" diye konuştu.

Vatandaşlardan Türkiye ve gelecek nesiller için dua etmelerini isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"(Dua, dua, yıldızlar avuçta gök parçalanmış). Üstat böyle diyor. Onun için aman duayı ihmal etmeyelim. Dualarınızda Gazze'yi, Mısır'ı unutmayın. Libya'yı unutmayın, Suriye'yi unutmayın, Irak'taki mazlum kardeşlerimizi unutmayın. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah bizi utandırmasın. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter."

-Notlar-

Mitingin gerçekleştirildiği Demokrasi Meydanı'na eşi Emine Erdoğan'la gelen Başbakan Erdoğan, platforma çıkarak vatandaşları selamladı. Miting alanında "Vatan İçin Gazi Olduk, Erdoğan Yoluna Baş Koyduk", "Gazi Şehir Burada Büyük Ustanın Yanında", "Tıpış Tıpış Değil Koşa Koşa Geldik", "Tenzile Ananın Yiğidi, Şahinbey'imize Hoşgeldin", "Ekmeğimiz Aşımız Seninle Hep Dik Başımız", "Yolun Yolumuzdur Sen Neredeysen Biz Oradayız", "Cumhurbaşkanlığı Yolunda da Gaziantep Yanında" yazılı pankartlar dikkati çekti. Mitinge, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Çelik ve Abdulhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

(Bitti)

Erdoğan- YHT Projesi ve Şehir Hastanesi müjdesi -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan- YHT Projesi ve Şehir Hastanesi müjdesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement