Ereğli Belediyesi'nden "Büyük Anadolu Aklı" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Ereğli Belediyesi'nden "Büyük Anadolu Aklı" Konferansı

Ereğli Belediyesi\'nden "Büyük Anadolu Aklı" Konferansı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Ereğli Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen konferansta, “Konya ve bölgesi aslında Anadolu’nun anlaşılmasında sır şehirlerdendir.

24.11.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Ereğli Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen konferansta, "Konya ve bölgesi aslında Anadolu'nun anlaşılmasında sır şehirlerdendir. Hz. Mevlana'yı anlarsak, Büyük Anadolu Aklıyla neyin kastedildiğini daha iyi anlarız" dedi.

Ereğli Belediyesi kültür hizmetleri kapsamında yürüttüğü faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin yakın geçmişi ve tarihi çerçevesinde önemli bilgilere sahip AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ü halk ile buluşturan Ereğli Belediyesi, önemli bir konferansa daha imza attı. Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Emniyet Müdürü Hakan Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, Büyük Birlik Partisi Ereğli İlçe Başkanı Aydın Demirtaş ile birlikte davetliler ve Ereğli halkı katıldı.

Konferans öncesinde kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Belediyesinin kültür hizmetleri kapsamında geçekleştirdiği konferansta çok önemli bir ismi ağırladığını ifade ederek, davetlerine icabet eden başta AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk olmak üzere, katılımcı herkese teşekkür etti.

Başkan Özgüven'in selamlama konuşmasının ardından "Büyük Anadolu Aklı" isimli konferansına başlayan AK Parti Milletvekili Metin Külünk, konuşmasında "Osmanlının çöküşü ile birlikte Batı Alemi dediğimiz ülkeler dünyayı yeniden tesis etme mücadelesine giriştiler. Bu amaç doğrultusunda son 150 yıldır insanlığa, hukuka, adalete, barışa zarar verdiler. Bugün baktığımızda İran, Suriye, Irak, Mısır gibi birçok ülkede durumun içler acısı olduğunu görüyoruz. Bizler akıl galibiyetini keşfettiğimiz zaman, Büyük Anadolu Aklı ile insanlığın bizden beklediği adaleti, huzuru ve barış yeniden ortaya koymuş olacağız. Yeni Türkiye hedeflerimiz doğrultusunda akıl galibiyetini keşfedemememiz halinde, fiziki galibiyetlerimizin hepsi kısa süreli olacaktır. Bugün Türk ve İslam ülkelerinin, bütün insanlığın tek umudu Türkiye'dir. Çünkü Türkler tarih boyunca yeryüzünün mümessil milleti ve devletlerinin kurucuları olmuşlardır" diye konuştu.

Türkiye'nin yakın tarihi ve gelecekteki konumu hakkında da değerlendirmelerde bulunulan konferansın ardından Ereğli Belediyesi tarafından AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e ait Büyük Anadolu Aklı isimli kitap vatandaşa ücretsiz dağıtıldı. Külünk kitabını katılımcılara konferans çıkışında bizzat imzaladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli Belediyesi'nden 'Büyük Anadolu Aklı' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement