Ereğli'de Asbestli Borular Değişiyor - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Asbestli Borular Değişiyor

Ereğli\'de Asbestli Borular Değişiyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde içme suyu şebekesinde yıllardan beri kullanılmış olan ve kanserojen madde içeren asbestli borular polietilen ve çelik borularla değiştiriliyor.

14.09.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli ilçesinde içme suyu şebekesinde yıllardan beri kullanılmış olan ve kanserojen madde içeren asbestli borular polietilen ve çelik borularla değiştiriliyor.

Geçtiğimiz yıl itibariyle başlatılan ve aşama aşama Ereğli genelinde değiştirilen polietilen ve çelik borular ile daha sağlıklı su tüketimi sağlanacak. Asbest boruların sağlık açısından büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Buradaki temel amacımız kanserojen etki yapan asbestli su borularının insan sağlığına verdiği zararlı etkileri yok ederek, halkımızın sağlıklı içme suyu kullanmasına ve içmesine olanak sağlamaktır" dedi.

Ereğli genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında asbestli boruların hızlı bir şekilde değiştirildiğini ifade eden Başkan Özgüven, "Asbestli boruların kullanımına ülkemizde 2010 yılında yasak getirildi. İçerdiği kanseroloji madde nedeniyle birçok hastalığı tetikleyen asbestli boruların değiştirilmesi bize nasip oluyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlığını ve geleceğini ön planda tuttuğumuzun en önemli göstergesi bu boruların en kısa sürede değiştirilmesidir. Vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltmek için yoğun bir çalışma ortaya koymamızın yanında vatandaşlarımızın konuya olan hassasiyetleri ve sağduyuları yapılan hizmetin önemini ortaya koymaktadır. Geçtiğimiz yıl başlattığımız asbestli boruların değiştirilmesi çalışmaları aşama aşama şehrin tüm cadde ve sokaklarında kendini gösterecektir. Bölge ve mevki ayırımı yapmadan içme suyunda tüm altyapı çalışmalarını değiştirerek vatandaşımızın sağlıklı su kullanmalarını sağlayacağız" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Asbestli Borular Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement