Zonguldak'ta Sel Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Sel Hayatı Olumsuz Etkiledi

Zonguldak\'ta Sel Hayatı Olumsuz Etkiledi

Zonguldak'ta etkili olan yağış şehir merkezi ve bir belde ile beş köyde sel baskınlarına neden oldu. Zonguldak-Ankara karayolu da trafiğe kapandı.

06.06.2014 10:19  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Asma ve Acılık dereleri taştı. Acılık Deresi'nden taşan sel suları İstasyon Caddesi ve Belediye Bulvarı'nı kapladı. Şehir merkezinde onlarca işyeri ve işletme deposunu su bastı. Ankara karayolunda yapılan çalışma nedeniyle su giderinin kapatılmasının hasarı artırdığı bildirildi. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de etkili olan yağmur, bir belde ile beş köyde sel baskınlarına neden oldu.

ZONGULDAK-ANKARA YOLU KAPANDI

Zonguldak-Ankara karayolu sel sebebiyle trafiğe kapandı. Dün gece başlayan sağanak yağmur yüzünden Zonguldak'ın birçok ilçesinde su baskınları yaşandı. Asma Deresi'nin taşması sebebiyle Zonguldak-Ankara yolu trafiğe kapandı. Araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Ekiplerin yolu açmak için çalışması sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI VATANDAŞLARI UYARDI

Bu arada kent merkezinde belediye önündeki yaya köprüsünden geçen vatandaşlar büyük korku yaşadı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve görevliler vatandaşları yaya yolunu kullanmamaları konusunda uyardı.



"140 İŞÇİ ZOR KURTULDU"

140 işçisi olan Gül İpek Tekstil sahibi Yakup Sağar sel suları ile ilgili, "Bizim işçiler üst kattaydı. Sel yükselince hemen işçileri tahliye ettik. Ama arkadaşların zemin katlardaki depoları battı." dedi.

"CAN KAYBI OLMAMASINA SEVİNİYORUZ"

Su giderinin kapatılmasının hasarı artırdığını belirten vatandaşlardan biri, " İki tane halı saha işletmemiz, atölyeler ve bir çok depo sular altında kaldı. Biz bırakın malı kaybetmeyi can kaybı olmamasına seviniyoruz." diye konuştu.


1 BELDE 5 KÖY SULAR ALTINDA

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay köyü ve Süleymanbeyler köyünde gece boyunca yağan aşırı yağış sel felaketine yol açtı. Sel felaketinin en yoğun yaşandığı Çaylıoğlu köyünde çok sayıda ev, iş yeri ve araçlar sular altında kaldı. Sel baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar çatıda ve üst katlarda kurtarılmayı bekliyor. Sel felaketinin yaşandığı köyde jandarma karakolundaki araçlar tamamen sular altında kalırken, karakol boşaltıldı.

ÇATIDA KURTARILMAYI BEKLEDİLER

Sabah saat 06.00'dan itibaren evinde mahsur kalan ve çatıda kurtarılmayı bekleyen 70 yaşındaki Zeynep Erol itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sabah uyandığında her tarafın sular altında kaldığını gördüğünü anlatan Zeynep Erol, oğlu Ümit'in telefonla kendisini arayarak çatıya çıkmasını istediğini ve yaklaşık 4 saat boyunca kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Çaylıoğlu köyü sakinlerinden Serdar Acar (30) köyün tamamen sular altında kaldığını ve bir çok kişinin evlerinin çatısına çıkarak kurtarılmayı beklediğini ifade etti.

16 KÖY YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Ereğli- Devrek arasındaki karayolunun Öğberler köyü mevkisinde yaşanan heyelan nedeniyle 16 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçede şu ana kadar İskenderli köyü ile Ormanlı köyü köprülerinin sel nedeniyle yıkıldığı öğrenildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi'ne bağlı itfaiye, il özel idaresi ve İl Afet Müdürlüğü ekipleri sel felaketi yaşanan Çaylıoğlu köyünde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Sel Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • poyraz vural: Selde zarar gören herkese buyuk geçmiş olsun 1 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement