Ereğli'de Kadınlar Diş Taramasından Geçti - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Kadınlar Diş Taramasından Geçti

Ereğli\'de Kadınlar Diş Taramasından Geçti

Konya’nın Ereğli İlçe Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadınlara yönelik sağlık taraması yapılması yönünde alınan karar uygulanmaya konuldu.

16.03.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçe Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadınlara yönelik sağlık taraması yapılması yönünde alınan karar uygulanmaya konuldu.

Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ereğli İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Ereğli Diş Hastanesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Hortu, Kutören ve Belkaya mahallelerindeki kadınlara diş sağlığı taraması yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş, İlçe Sağlık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Semiha Demirtaş, Eğitimci Sosyal Çalışmacı Sermin Özbudak Tosun ve Diş Hastanesi Hekimlerinin katılımıyla gerçekleşen programda yaklaşık 100 civarında kadın diş sağlığı taramasından geçirildi.

Diş sağlığının önemine dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş, diş sağlığı taramasında gerekli tespitlerin yapılarak hastaların Diş Hastanesine yönlendirileceğini ve tedavilerinin burada yapılacağını kaydetti. Diş hastalığının birçok hastalığın göstergesi olduğunun altını çizen Savaş, erken teşhisin önemli olduğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş çağın hastalığı olan kanserle mücadele noktasında da çalışma başlattıklarını kaydettiği konuşmasında, Haziran ayı içerisinde kanser hastalığı için sağlık taraması yapılacağını ve daha fazla kadının bu taramadan geçmesini beklediklerini vurguladı. Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in de bu taramalara önem verdiğini ifade eden Savaş, "Başkanımız sayın Özkan Özgüven bey bu tür faaliyetlerden bütün kadınların faydalanmalarını istiyor. Çünkü kendisi bu konulara çok hassas ve duyarlı. İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini ifade ediyor ve sizlerin bu sağlık taramalarına katılarak yararlanmanızı istiyor" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş'ın konuşmasının ardından kadınlar diş sağlığı taramasından geçti. Kadınların yüzde 95'i Diş Hastanesine yönlendirilerek tedavilerinin burada devam edeceği kendilerine ifade edildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Kadınlar Diş Taramasından Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement