Ereğli'de Müftülük Binası İçin Yer Tespiti Yapılıyor, - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Müftülük Binası İçin Yer Tespiti Yapılıyor,

Ereğli\'de Müftülük Binası İçin Yer Tespiti Yapılıyor,

Konya’nın Ereğli ilçesi müftülük binası yapımı için yer tespit çalışmaları devam ediyor.

10.09.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli ilçesi müftülük binası yapımı için yer tespit çalışmaları devam ediyor.

Mevcut binanın yetersiz ve ihtiyaca cevap veremeyecek niteliğe ulaşmasının ardından başlatılan yeni bina yapımı için yer tespit çalışmaları devam ediyor. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in girişimleri sonucu DSİ'ne ait araziye Ereğli Müftülük Binası yapılması için gerekli adımlar atılıyor. Söz konusu arazi üzerinde incelemelerde bulunan DSİ 4. (Konya) Bölge Müdürü Mustafa Uzun, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun ve Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu arazinin Müftülük Binası için uygun olduğu yönünde görüş belirttiler. DSİ'ye ait arazilerin müftülük binası yapılması için bakanlık nezdinde gerekli girişimleri başlatacaklarını ve arazilerin yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik kısmının müftülük binası yapılması için tahsisini isteyeceklerini belirten AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez sürecin önümüzdeki günlerde hız kazanmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise Ereğli'de kamu kurum ve kuruluşlara ait birçok binanın ihtiyaca cevap veremediğini ifade ederek, "Bu kurumların yeni binalara taşınması gerekiyor. Bu kurumlardan bir tanesi de müftülük binası. DSİ arazisine müftülük binasının yapılması için DSİ 4. (Konya) Bölge Müdürü Mustafa Uzun ile birlikte araziyi gezdik. Belediyenin de katkıları ile bu araziye müftülük binasını kazandırmak istiyoruz" dedi.

Arazilerin tahsisi konusunda Bakanlık kararı olması gerektiğini belirten DSİ 4. (Konya) Bölge Müdürü Mustafa Uzun ise 2 bin 500 metrekarelik bir alanı müftülük binası yapımı için devredebileceklerini söyledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Müftülük Binası İçin Yer Tespiti Yapılıyor, - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement