Ereğli'de Umke'den Yaralı Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Ereğli'de Umke'den Yaralı Kurtarma Tatbikatı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından, okul bahçesinde patlama sonucu yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı.

21.04.2016 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından, okul bahçesinde patlama sonucu yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği Korubaşı Mahallesi'nde bulunan Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde park halindeki araçta lpg sızıntısı nedeniyle patlama meydana gelmesinin ardından yaralıların bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine UMKE, 112 Acil Sağlık, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geldi.

Ekiplerce yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, gazetecilere yaptığı açıklamada, UMKE'nin her türlü olağan dışı duruma hazırlıklı olabilmesi için değişik konularda düzenli tatbikatlar ve eğitimler yaptıklarını söyledi.

Tatbikat hakkında bilgi veren Cin, "Amacımız UMKE ekiplerimizin çoklu yaralı içeren olaylarda, olay yerinde müdahalesi, sahra çadırı kurulumu, olay yeri yönetimi, yaralı triyajı (sınıflandırma), yaralıların hastanelere dağılımı gibi konularda bilgi ve becerilerimizi arttırmaktır. Tatbikata 3 UMKE ekibi ve 112 Acil Sağlık, itfaiye ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri katıldı. Tatbikat başarıyla gerçekleştirildi." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ereğli'de Umke'den Yaralı Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement