Ereğli'de Uzun Çarşı Rehabilite Edilecek - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Uzun Çarşı Rehabilite Edilecek

Ereğli\'de Uzun Çarşı Rehabilite Edilecek

Konya’nın Ereğli ilçesinde, ilçe ekonomisinin can damarı olan ‘Uzun Çarşı’ rehabilite eidlecek.

28.08.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli ilçesinde, ilçe ekonomisinin can damarı olan 'Uzun Çarşı' rehabilite eidlecek.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve beraberindekiler sabah namazı sonrası kahvaltıda bir araya geldiği Uzun Çarşı esnafı ile buluştu. Burada konuşan Başkan Özkan Özgüven, Ereğli tarihi ile özdeşleşen Uzun Çarşıyı cazibe merkezi haline getirerek açık hava alışveriş merkezi kimliğine bürünmesini istediklerini söyledi.

Esnafın fikir ve görüşlerini önemsediklerini kaydeden Özgüven, onların görüş ve düşüncelerini ön plana alarak bölgeyi yeniden dizayn edeceklerini vurguladı. Bir şehri şehir yapan en önemli unsurların başında şehrin çarşısının geldiğini ifade eden Özgüven, Uzun Çarşı'nın tarih kokan bir bütünlüğe sahip olduğunu, bu bütünlüğü şehre değer katarak ortaya çıkarmak ve esnafın bu durumdan istifade ederek kazançlarını artırmalarını istediklerini anlattı.

Uzun Çarşıyı yıkıp yeniden yapma gibi bir lükslerinin olmadığının altını çizen Özgüven, kötü bir görüntüye sahip olan bölgede tentelerin kalkmasını, kepenklerin ve levhaların tek tip olması gerektiğini vurguladı.

Başkan Özgüven'in görüşlerine tamamen katıldıklarını belirten esnaf üzerlerine düşen her sorumluluğu yerine getireceklerini belirttiler. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Uzun Çarşı Rehabilite Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement