Ereğli'de Yağmur Etkili Oldu - Son Dakika
Güncel

Ereğli'de Yağmur Etkili Oldu

Ereğli\'de Yağmur Etkili Oldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yağmur etkili oldu.

20.07.2014 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yağmur etkili oldu. Yağmur nedeniyle Ereğli-İstanbul karayolunun bir bölümü sular altında kaldı. Heyelan tehlikesi yaşayan bir aile yetkililerden yardım istedi.

Kdz. Ereğli ilçesinde bazı mahallelerde yolların sular altında kalması nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. İlçede yıldırım düşmesi sonucu bir trafo kullanılamaz hale gelirken, şehrin bir bölümüne elektrik verilemedi. Yağmur Ereğli-İstanbul karayolunda su birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Yolun su içinde kalması nedeniyle motor kısmı su alan bir otomobil arızalanarak yolda kaldı. Kışla Mahallesi mevkisindeki su birikintisi nedeniyle araçlar karayolu üzerinde ilerlemekte güçlük çekti.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Belen Yeni Mahalle'deki 7 kişilik Akçakaya ailesi heyelan tehlikesi yaşadı. Bir süre önce belediye tarafından evlerinin önü kanalizasyon hattı için kazılan Akçakaya ailesi, her yağmurda toprağın kaydığını ve evlerinin tehlike altında olduğunu söyledi.

Damadının evinin tehlike altında bulunduğunu ve yetkililerin önlem almasını isteyen Gülenaz Ülker, kanalizasyon çalışması sırasında dozer girdiğini, toprağın bu çalışma sonrasında sürekli kaydığını söyledi.

Belen Yeni Mahalle Dündarlar Sokağında 7 kişi ile birlikte yaşayan Hanife Akçakaya ise evlerinin her an yıkılabileceği korkusunu yaşadıklarını söyledi. Her yağmur yağdığında tedirgin olduklarını belirten Akçakaya, tedbir alınması için Kdz. Ereğli Belediyesi'ne dilekçe verdiklerini ancak gelip bakan olmadığını dile getirdi. Akçakaya, yetkililerin bu konuda yardım etmelerini istedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ereğli'de Yağmur Etkili Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement