Erenköy Kız Lisesi Müdürüne "Atatürk Tablosu Kaldırıldı" Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Erenköy Kız Lisesi Müdürüne "Atatürk Tablosu Kaldırıldı" Tepkisi

Erenköy Kız Lisesi Müdürüne "Atatürk Tablosu Kaldırıldı" Tepkisi

İstanbul'daki Erenköy Kız Lisesi öğrencileri, okul müdürünün yarıyıl tatilinde Atatürk tablolarını kaldırarak, yerine Osmanlı tabloları yerleştirmesine, tepki gösterdi.

12.02.2015 20:29  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erenköy Kız Lisesi öğrencileri Atatürk pano ve tablolarının kaldırıldığı, yerine ise Osmanlı figürlerini yansıtan tablolar yerleştirildiği için okul yönetimine tepki gösterdi. 2014 Aralık ayında göreve başlayan okul müdürü Saadet Berna Ocakçıoğlu'nun, yarıyıl tatilinde bina içinde önemli değişiklikler yaparak Atatürk temalı tablo ve panoları kaldırıp yerine Osmanlı temalı figürler yerleştirdiği, ayrıca okulun duvarlarındaki balerin figürlerini de boya ile kapattırdığı belirtildi.

ATATÜRK PANOLARI KALDIRILDI

Ocak ayında karne alarak yarıyıl tatiline çıkan öğrenciler, tatilin sona ermesiyle, okula döndüklerinde binada önemli değişiklikler yapıldığını görerek duruma tepki gösterdiler. Tepkilerini sosyal medya üzerinden de göstermeye devam eden veli ve öğrenciler okulun eski haline getirilmesini istiyor.

OSMANLI PADİŞAHLARI DUVARLARDA

Okulda görevli olan bir yetkilinin açıklamalarına göre okulada yapılan bu çalışmalarda yasa dışı herhangi bir durum bulunmuyor. Yetkili Atatürk tabloları ve Osmanlı figürleri ile ilgili de şu açıklamayı yaptı:

"Boya badana işi için Atatürk tabloları kaldırıldı ama bugün tekrar yerine konuldu. Yanı sıra Osmanlı padişahlarının birkaç tablosu da devlet büyükleri adı altında okul duvarlarında yerini aldı. Okulumuzda ilk defa duvarlara padişah tabloları konulmuş oldu. Velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenler buna alışkın olmadığı için tepki gösterdi. Öte yandan okula mescit de açıldı ama bunun da yasada yeri var, artık okullarda mescit açılmasına izin veriliyor. Bilmeyenler tepki gösteriyor ama yasa dışı bir durum yok. Badana boya yapılırken, daha önceki yıllarda geçmiş yıllarda öğrencilerin resim dersi kapsamında yaptığı balerin resimleri vardı onların üzeri boyanmış. Pazartesi günü yapılan toplantıda okuldaki öğretmenler de balerin resimlerinin üstünün boyanmasının emeğe saygısızlık olduğunu söyledi. Müdür Hanım da yapılan şeyin şık olmadığını kabul etti ama yasalara uygun davranıldığını söyledi."

İL MİLLİ EĞİTİMİ MÜDÜRÜ: ART NİYETLİ BİR DURUM YOK

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise konuyla ilgili şunları söyledi:

"Berna hanım okula yeni atandı. Okul binasını yenilemek içni çalışma yaptırmış. Koridorlar hakikaten kullanılamaz durumda. Orada boya badana işlemleri yaptırmış, temizlik işlemlerini tamamlatmış. Duvarlardaki Atatürk tabloları da temizlenerek aynı yerlerine takılmış. Bu arada okullarda biliyorsunuz Türk büyüklerinin resimleri olabiliyor, bu kapsamda da Osmanlı padişahlarından birkaçının fotoğrafları koridorda boş olan duvarlara konulmuş. Balerin resimlerinin üstünün boyanmasında da bir art niyet yok. Okul müdürü bana, resimler bir sanat galerisi görüntüsü vermediği, köhne durduğu ve çocukları özendirecek tarzda bir çalışma olmadığı için üstünü boyattığını söyledi. Yani "Orada balerin resimleri var, üzerini kapatılım" tavrı değil yani."

CUMHURİYET'TEN ÖNCE KURULDU

Cumhuriyet kurulmadan önce Türk Kadınının aydınlanmasına ışık tutan birkaç okuldan biri olan Erenköy Kız Lisesi Kadıköy'ün en köklü Kız Lisesinin kuruluş tarihi 1911 yılı. Aynı yıl, Numune Mektebi adıyla Rıdvan Paşa Köşkü'nde açılan okul 1916 yılında Erenköy İnas Sultanisi yani kız lisesi olarak öğrenime başladı. Erenköy, Çamlıca ve Kandilli'nin birer kız lisesine dönüşmesinden sonra, Erenköy Mektep Binası son sahibi olan Mabeyinci Faik Beyden 7500 altına satın alınarak Maarif'e verildi. Mabeyinci Faik Bey Tütüncü Mehmet Halis Beyin ortağı olup, Türkiye'nin ilk arsa ve bina spekülatörlerinden.Yatakhane binası olan Topcu Reisi Hacı Hüseyin Paşa Köşkü de Maarif Vekilliği tarafından son sahibi 5'inci Murat'ın kızlarından Hatice Sultan dan satın alınarak, okulun yatılı kısmı genişletildi. 1945 yılının 22 Şubat gecesi binanın yanması üzerine çok dağınık bir alan içinde öğretime devam eden lise 1954-55 yılında şimdiki binasında öğrenime başladı.

1977'de okula bir bina daha eklendi. Ancak 1990 Eylül'ünde okulun çok geniş bir alanı kapsayan bahçesinde yer alan yatılı bölüm binası Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi olarak eğitime açıldı. Erenköy Kız Lisesi'nin Türk kadınının Atatürk'ün amaçları doğrultusunda sosyal hayattaki yerini alması yönünde de çok büyük bir önemi var.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erenköy Kız Lisesi Müdürüne 'Atatürk Tablosu Kaldırıldı' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • Handan: Artık gelişmekte olan ülkeler arasında değiliz. Tam tersi, gerileşmekte olan belki de tek ülkeyiz. Devamı da gelecektir... 35 7 Yanıtla
  • mehmet: bu ataturk düşmanlaırı eğerv samimi isler ceplerindeki atatürkün ressmi olan paraları yaksınlar yakamazzlar onların dini imanı para benden çok ceplerinde atatürkün resmi olan liraaaaaaaaaaaaaaaalar 21 13 Yanıtla
  • Gurayy: Ataturk dusmanlari akp yalakalari gidin guneydoguyada kimlik kontrolunden gecin iste memleketin son hali 18 12 Yanıtla
  • DARENDE AYVALI: DARISI DIGER OKULLARIMIZA 10 18 Yanıtla
  • Lotus: Gelin ingiltere de okulları gezin balerinmi yoksa eski kral ve sir lerin fotoğrafları mı var görün. Gecmişimizden onur duyalım. Yapanların eline saglık. 14 13 Yanıtla
  • ZAZA23: Atatürk'e çok şey borçluyuz Onun sayesinde şuan bir devletiniz bayrağınız var kıymetini bilin. 18 7 Yanıtla
  • dikkat: bu hükümet düşerse atatürk düşmanları vatan hainleri hepsi sınır dışı edilecek ve bunlar fişşlendi haberiniz olsun 17 5 Yanıtla
  • MEHMET: AKPNİN YENİ TÜRKİYESİNE BAK ATATÜRK DÜŞMANLIĞI BİLE YAPILIR OLDU ŞU YAZANLARA BAKILIRSA ALLAH SİZLERE AKIL VERSİN. . 11 11 Yanıtla
  • 2023: Atatürk kim ya mason degilmiydi o 6 15 Yanıtla
  • böyle işte: arkadaşlar akp nin oyları hizla düşüyor bu suriyeden milyonlarca kişinin gelmesi türkiyenin heryernine yerleşmesi halkı bezdirmeleri eğitim geriye gitmesi eğitim bakanını halk istemiyor ama akp ısrarla tutuyor türkiyede milyonlarca ışıdcıların olduğu ülkeyi geri gitmesi araplaşması cizrede ülke kurulması işsizlik işci ölümleri torpilli memur alımları halk parayla bize oy verin akp üye olun denilmesi dış borc 400milyar dolar olması 4 bakanın yüce divana gitmemesi daha cok şey var ve akpnin oyları hızla düşüyor mhpnin oylarıda hızla yükseliyor chp dede yükseliş var yani türk milleti öyle bişeyki en ufak tehlike görse hemen anlıyor ve akpde gördü her kez kaymaya başladı sesiz sedasız kaymalr başladı 15 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement