Erenler Muhtarlar Derneği Geniş Katılımla Açıldı - Son Dakika
Yerel

Erenler Muhtarlar Derneği Geniş Katılımla Açıldı

Erenler Muhtarlar Derneği Geniş Katılımla Açıldı

Erenler Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Sakarya Muhtarlar Derneğine bağlı olarak faaliyetlerini yürütecek olan Erenler Muhtarlar Derneğinin açılışı yapıldı.

18.11.2015 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erenler Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Sakarya Muhtarlar Derneğine bağlı olarak faaliyetlerini yürütecek olan Erenler Muhtarlar Derneğinin açılışı yapıldı. Muhtarlar derneği, Yunus Emre Meydanı Tabakhane Mahalle Muhtarlığı'nın üst katında hizmete başladı.

Gerçekleşen açılışına Sakarya Vali Yardımcısı ve Erenler Kaymakam Vekili Bekir Dınkırcı, Erenler eski Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Kasım Aksoy, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Erenler Muhtarlar Derneği Başkanı Şaban Süleyman'ın yanı sıra il ve ilçe Kurum Müdürleri, Erenler Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtar ve azalar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan açılış programında bir konuşma gerçekleştiren Erenler Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yazılı Mahalle Muhtarı Şaban Süleyman, "Muhtarlığın ilk adımı vatandaşlarla sürekli iç içe olmaktır. Muhtarlarımız bulundukları bölgelerin sorunlarını en iyi bilen, en iyi tespit eden ve çözüm önerileri konusunda çaba sarf eden kişilerdir. Tarihi çok eskilere dayanan muhtarlık hizmetlerinin daha kaliteli ve daha hızlı olması için muhtarlarımızın birlikteliğini sağlayan dernek binalarına ihtiyacı vardır. Bu doğrultuda Erenler ilçesi ve Belediye Başkanı Cavit Öztürk bir örnektir. Bu hizmet binasını yaparak Erenler Muhtarlar derneğine tahsis eden başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlerden desteğini hiç esirgemeyen bir diğer büyüğümüz de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'dur. Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Erenler Belediyesinin Muhtarlar Derneğine inşa ettiği bina açılışında konuşan Başkan Öztürk, "Erenlerimizin muhtarları ile daha önce bir araya geldiğimizde dernek binası için görüşmemiz olmuştu. Allah'a şükür bugün Türkiye'nin çoğu ilçesinde yapılamamış güzellikte olan dernek binamızın inşaatını bitirerek muhtarlarımıza teslim ettik. İlçemizde 33 mahalle muhtarımız olmakla birlikte bizim için hepsi de birbirinden değerlidir. Muhtarlarımız çoğu zaman bizim arazideki gözümüz, kulağımız, elimiz ayağımız oluyor. Biz muhtarlarımızın dertleriyle dertleniyoruz. Bölgede bir çalışma yapacağımız zaman da öncelikle muhtarlarımızın görüşlerini alıyoruz. Bu konularda ben bütün muhtarlarımdan razıyım; Allah da onlardan razı olsun. Hizmete başlayacak olan dernek binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Cavit Öztürk'ün konuşmasından sonra Erenler Muhtarlar Derneği Başkanı Şaban Süleyman, kendisine çiçek takdim etti.

Başkan Öztürk'ten sonra kürsüye sırasıyla Erenler eski Kaymakamı Mehmet Mızrak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Kasım Aksoy ile Vali Yardımcısı ve Erenler Kaymakam Vekili Bekir Dınkırcı gelerek selamlama konuşmalarını gerçekleştirerek yeni muhtarlar derneği binasının hayırlara vesile olmasını dilediler. Selamlama ve teşekkür konuşmalarının ardından il ve ilçe protokolü sahneye çıkarak dernek binasının açılışı için kurdela kestiler. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erenler Muhtarlar Derneği Geniş Katılımla Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement