Erfelek'te Kestane Balı Hasadı Tamamlandı - Son Dakika
Ekonomi

Erfelek'te Kestane Balı Hasadı Tamamlandı

Sinop'un Erfelek ilçesinde üreticiler tarafından hasadı tamamlanan kestane balı, kilogramı 125 liradan satışa sunuldu.

15.07.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un Erfelek ilçesinde üreticiler tarafından hasadı tamamlanan kestane balı, kilogramı 125 liradan satışa sunuldu.

Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kestane balı rekoltesinin bu yıl geçen yıla göre artış gösterdiğini söyledi.

Erfelek'in Türkiye'nin önemli kestane üretim merkezleri arasında yer aldığına işaret eden Koca, "Bölgemizde çok sayıda kestane ağaçlarından oluşan orman var. Mevsimin de iyi gitmesiyle bal rekoltesinde artış oldu." dedi.

50 ton seviyesinde rekolte bekleniyor

Son üç yıldır kestane balı rekoltesinde düşüş yaşandığını belirten Koca, şunları kaydetti:

"Arıcılarımız 2016 yılı kestane balı hasadını tamamladı. İlk verilerimize göre kovan başı verim ortalama 14 kilogram oldu. Geride kalan son üç yıla bakıldığında bu sezonki verim, arıcılarımızı memnun etti. Geçen yıl ilçe genelinde 10 ton civarında kestane balı üretimi yapıldı. Bu yıl ise 50 ton seviyesinde rekolte bekliyoruz."

Koca, hasadı tamamlayan üreticilerin balı kilogramı 125 liradan satışa sunduklarına, geçen yıl ise piyasanın 150 liradan açıldığına dikkati çekti.

Vatandaşların kestane balına yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Koca, "Diğer bölgelerdeki hasadın da tamamlanmasıyla fiyat belki biraz düşebilir, ancak sınır olarak 100 lira seviyesini görüyoruz. Zaten şu anda 100 liranın üzerinde değişen fiyatlarda satış yapan üreticilerimiz de bulunuyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Erfelek'te Kestane Balı Hasadı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement