Ergani'de Atık Pil Toplama Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Ergani'de Atık Pil Toplama Kampanyası

Süleyman Nazif Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nca yürütülen ödüllü atık pil toplama kampanyası kapsamında 510 kilogram atık pil topladı.

04.04.2014 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergani ilçesinde Süleyman Nazif Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nca yürütülen ödüllü atık pil toplama kampanyası kapsamında 510 kilogram atık pil topladı.

Ergani Süleyman Nazif Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Erzen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" kapsamında 510 kilogram atık pil topladıklarını belirterek, kimya öğretmeni Hacı Bayram Demiroğlu'nun gözetiminde gerçekleştirilen kampanyaya destek veren öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Atık pillerin insan sağlığına ve çevreye büyük zarar verdiğini belirten Erzen, cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilen pillerin gelişigüzel çöpe atılmaması gerektiğini bildirdi.

Atık pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından tehlikeli olduğunu vurgulayan Erzen, şöyle konuştu:

"Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. En başta toprak kullanılmaz hale gelir ve metallerin yarattığı su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst eder. Etkilenen sadece su ekosistemi değil, aslında tüm ekosistemdir. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde de görülür. Atık pillerin sebep olduğu hastalıklar başında, nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları gelir." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergani'de Atık Pil Toplama Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement