Ergani'de İçme Suyu Projesinde Sona Doğru - Son Dakika
Yerel

Ergani'de İçme Suyu Projesinde Sona Doğru

Ergani\'de İçme Suyu Projesinde Sona Doğru

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, Dicle Barajı İçme Suyu Projesi çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

25.09.2014 10:08  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, Dicle Barajı İçme Suyu Projesi çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Yaklaşık 2 yıldan bu yana yürütülen Dicle Barajı'ndan arıtmalı su şebekesi projesi çalışmalarında sona doğru gelindiğini belirten Kartalmış, Ergani'nin önümüzdeki yaz döneminde su sorunu yaşamayacağını söyledi. Kartalmış, "Dicle Barajı'ndan getirilmesi düşünülen suyun proje çalışması bitti. Hedefimiz önümüzdeki yıl yaz sezonunda halkımızın içme suyu sorununu bir daha yaşanmayacak şekilde sonlandırmaktır" dedi. İlçe merkezinde yürütülecek alt ve üst yapı çalışmalarına ilişkin konuşan Kartalmış, "Belediye olarak bu yıl için tek seferde tüm mahallelerimizde kilitli parke taşı yapmayı düşünüyorduk ancak, DİSKİ ile yaptığımız görüşmelerde yeni gelen su şebekesinin ciddi anlamda kent merkezinde bir takım sorunlara yol açabileceğini söylediler. Bu durumda şimdi yapıp sonra tekrar bozup tekrar yapıp halkın kaynaklarını israf etmektense mevcut tüm alt yapı sorunları bittikten sonra üst yapıyı tamamlamayı planlıyoruz. İnşallah bir buçuk yıl sonra Ergani'yi su şebekesinde ve kanalizasyonda artık hiçbir sıkıntı yaşamayacak noktaya getirmeyi hesaplıyoruz" diye konuştu.

"PARKE TAŞI OLMAYAN SOKAK KALMAYACAK"

Su şebekesinin tamamlanmasıyla birlikte parkeleme çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Kartalmış, parkesiz cadde ve sokak bırakmayacaklarını belirterek, "Mevcut alt yapı çalışmasından kaynaklı parke döşeme çalışmamızı 1-1.5 buçuk yıl erteledik. Ergani'de daha önce seçim döneminde belirttiğimiz gibi bir karış kilitli parke taşı olmayan sokak bırakmayacağız. Biz bu bir-bir buçuk yıl süreçte özellikle kilitli parke bulunmayan toprak sokak ve yollarda kumlama ve mucur çalışması yürüteceğiz. Bu kış için halkımızın çok açık bir şekilde bilmelerini isterim ki; sokaklarda yağmurdan ve çamurdan kaynaklı sıkıntıları bitireceğiz. Parkesiz olan sokaklarımıza ya mucur ya da kum dökeceğiz, bu konuda vatandaşların mağduriyetlerini asgari düzeye indireceğiz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ergani'de İçme Suyu Projesinde Sona Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement