Ergani'de Şarbon Değil, Şap Hastalığı Var - Son Dakika
Yerel

Ergani'de Şarbon Değil, Şap Hastalığı Var

Gıda Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Ergani'nin bir köyünde şarbon değil, şap hastalığı olduğunu bildirdi.

11.04.2016 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Ergani'nin bir köyünde şarbon hastalığı olduğu yönündeki haberler üzerine zorunlu açıklamada bulundu. Ergani'de şarbon hastalığı ile ilgili her hangi bir hastalığın söz konusu olmadığını belirten Atalar, köyde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda Şap hastalığı tespit edildiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Ergani'nin Salihli köyünde şarbon hastalığı olduğu yönündeki haberler üzerine konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Salihli Mahallesinde 29–30 Mart 2016 tarihinde hastalık ihbarları üzerine hastalık taraması yapıldığını ve numunelerin alınarak Ankara Şap Enstitüsüne gönderildiğini hatırlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar şunları söyledi:

"İlimiz Ergani İlçesi Salihli Mahallesinde alınan hastalık ihbarları üzerine sağlık taraması yapılmış ve numuneler alınarak Ankara Şap Enstitüsüne gönderilmiştir. Gelen laboratuar sonuçlarına göre büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda Şap hastalığı (0 tipi) tespit edilmiştir. 29–30.03.2016 tarihinde şap hastalığı çıkışı yapılmış, kordon ve karantina tedbirleri uygulanmıştır. Söylendiği gibi şarbon hastalığı ile ilgili her hangi bir hastalık söz konusu değildir. Salihli Mah.de Şap aşılama çalışmaları bitirilmiş olup hastalık mihrakının 10 km. yarıçapında tüm hayvanlarda aşılama çalışmalarına devam edilmektedir"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ergani'de Şarbon Değil, Şap Hastalığı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement