Ergani Barajının Saha Çalışmaları Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Ergani Barajının Saha Çalışmaları Başlatıldı

Ergani Barajının Saha Çalışmaları Başlatıldı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, Çevre ve Orman Bakanlığının sulama amaçlı olarak yapacağı Ergani Barajının saha çalışmaları başlatıldı.

28.08.2014 11:16  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergani ilçesinde, Çevre ve Orman Bakanlığınca sulama amaçlı olarak yapılacak Ergani Barajının saha çalışmaları başlatıldı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Ergani Barajının saha çalışmalarına başlandığını söyledi. Barajların ilçenin ekonomisine katkıda bulunacağını ifade eden Ensarioğlu, "Seçim meydanlarında verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Barajlar hem yapım aşamasında hem de yapım sonrası istihdama büyük imkan sunacak" diye konuştu.

Ensarioğlu, şunları kaydetti:

"1995 yılında ön incelemesi yapılan ve 'Dicle Havzası Ergani Projesi İstikşaf Raporu' hazırlanan Ergani Barajı için 1999 yılında da 'Dicle Havzası Ergani Barajı Planlama Raporu' hazırlanmıştı. Silindirle sıkıştırılmış beton tipinde inşa edilecek barajın temelden yüksekliği 54 metre, gövde hacmi ise 121 bin 291 m3 olacak. 16 bin 250 dekar tarım alanına sulama suyu sağlayacak.Yıllık toplam 6 milyon 281 lira net gelir artışı sağlayacak Ergani Barajı'nın 2 yılda tamamlanması planlanıyor." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergani Barajının Saha Çalışmaları Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement