Ergani Kaymakamı Yılmaz, Ergani Barajı Alanında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Ergani Kaymakamı Yılmaz, Ergani Barajı Alanında İncelemelerde Bulundu

Ergani Kaymakamı Yılmaz, Ergani Barajı Alanında İncelemelerde Bulundu

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Ergani Barajı alanında incelemelerde bulundu.

24.06.2013 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Ergani Barajı alanında incelemelerde bulundu.

Yılmaz, barajın yapılacağı Boğaz köyünü ziyaret ederek köylülerle sohbet etti. Yılmaz, barajın yapılmasıyla ilçenin ekonomik olarak kalkınacağını söyledi.

Erdinç Yılmaz, ilçenin 5 kilometre kuzeybatısında Gölkum Deresi üzerinde yapılması planlanan Ergani Barajı'nın inşaat ihalesinin temmuz ayında yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"1995 yılında ön incelemesi yapılan ve 'Dicle Havzası Ergani Projesi İstikşaf Raporu' hazırlanan Ergani Barajı için 1999 yılında da 'Dicle Havzası Ergani Barajı Planlama Raporu' hazırlanmıştı. Silindirle sıkıştırılmış beton tipinde inşa edilecek barajın temelden yüksekliği 54 metre, gövde hacmi ise 121 bin 291 m3 olacak. 16 bin 750 dekar tarım alanına sulama suyu sağlayacak barajın tamamlanmasıyla dekar başına 375 lira gelir artışı sağlanacak. Yıllık toplam 6 milyon 281 lira net gelir artışı sağlayacak Ergani Barajı'nın 5 yılda tamamlanması planlanıyor."

Yılmaz, barajla kuru tarımdan sulu tarıma geçişin olacağını, yörede başta tarım gelirleri olmak üzere tarıma dayalı sanayi ve artan alım gücüne bağlı diğer sanayi dallarının gelişiminin sağlanacağını belirterek, "Barajın tamamlanıp hizmete alınmasıyla bölgede 2 bin 100 kişilik ek istihdam imkanı da yaratılacak. Bu da ilçenin ekonomik anlamda gelişmesine yol açacak. 30 yıldan bu yana barajın yapılmasını bekleyen ilçe halkımız ise barajın yapılmasıyla  rahat bir nefes alacak" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergani Kaymakamı Yılmaz, Ergani Barajı Alanında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement