Ergani Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Ergani Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Ergani Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde PKK'ya ait hücre evine düzenlenen operasyonda şehit düşen polis memurları düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

22.07.2016 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergani'de gece saatlerinde PKK'nın hücre evine düzenlenen operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada şehit olan polis memurları Salih Aksu, Engin Yılmaz ve Ahmet Can için uğurlama töreni düzenlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, Bölge Jandarma Komutanı Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gülfettin Çelik, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehit yakınları, askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören, şehitlerin naaşlarının katafalka konulması ile başladı. Şehitlerin özgeçmişinin okunmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü adına Müdürü Yardımcısı Alper Güneş tarafından konuşma yapıldı. Ardından şehitlerin ruhuna dualar okundu. Daha sonra şehitlerin naaşları silah arkadaşları tarafından tekbirler eşliğinde katafalktan alınarak ambulanslara konuldu.

Tören, şehitlerden Salih Aksu'nun naaşı memleketi Aksaray, Engin Yılmaz'ın naaşı memleketi Kars'a, Ahmet Can'ın naaşı ise memleketi Edirne'ye uğurlanmasıyla sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ergani Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement