Ergenekon Davası'nda Dosyası Ayrılan 5 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'nda Dosyası Ayrılan 5 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

Ergenekon Davası kapsamında firari oldukları için dosyaları ayrılan Bedrettin Dalan, eski milletvekili Turan Çömez, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin yargılandığı davanın 2. duruşması yapıldı.

22.04.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon Davası kapsamında firari oldukları için dosyaları ayrılan Bedrettin Dalan, eski milletvekili Turan Çömez, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin yargılandığı davanın 2. duruşması yapıldı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 18 Şubat'ta hakkındaki yakalama kararı kaldırılan ve 10 Mart'ta Türkiye'ye dönen Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan katılmazken, avukatları duruşmada hazır bulundu. Firari sanık emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın avukatı Mahir Işıkay da duruşmaya katıldı.

"BEDRETTİN DALAN AMELİYAT OLDU"

Bedrettin Dalan'ın avukatı Oğuz Can Bahar, müvekkilinin Türkiye'ye döndüğünü ve ameliyat olduğunu belirterek, "Bununla ilgili raporları mahkemeye sunuyorum. Müvekkilimin tedavisi bittikten sonra savunmasını yapacaktır" dedi.

Dalan'ın diğer Avukatı Celal Ülgen ise, "Bu davadaki (Ergenekon) ana dosya halen Yargıtay'dadır. Dönmesi çok uzun zaman alacaktır. Mahkemeniz ya ana dosyanın dönmesini bekleyecektir. veya mevcut dosyadan gerekli araştırmaları yapması gerekecektir. Biz bunu tercih ediyoruz. Müvekkilim Dalan'ın ifadesinin alındığı duruşmada biz barkovizyon ve perdenin olması gerekmektedir. Bu teknik imkanları kullanmak istiyoruz. Bunu mahkeme temin edemediği takdirde biz temin edeceğiz. Tüm bunlar dikkate alınarak yeni duruşma gününe başka bir dosyanın konulmamasını talep ediyorum" diye konuştu.

YILLARCA TERÖRLE MÜCADELE EDEN MÜVEKKİLİ HAKKINDAKİ YAKALAMA KARARININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Firari sanık Mustafa Bakıcı'nın avukatı Mahir Işıkay da, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin PKK'nın sorumlularından Haydar Işık'ın da aralarında bulunduğu 26 sanık hakkında 2014 yılında yakalama kararının kaldırıldığı ve tutuklanmama gerekçesi verdiğini belirtti. Avukat Işıkay, "Kamu düzenin sağlanması amaçlarından biri olan hukukun bu tür çelişkiler içerisinde eşitlik ilkesine aykırı olarak ve en önemlisi kamu vicdanını yaralayıcı şekilde karar verilmesi ise kabul edilebilir değildir" dedi. Avukat Işıkay, yıllarca terörle mücadele eden müvekkili Bakıcı hakkında da yakalama kararının kaldırılmasını talep etti.

SAVCI: YAKALAMA KARARI KALDIRILSIN

Duruşma savcısı İbrahim Kayapınar ise, Mustafa Bakıcı hakkındaki yakalama kararının kaldırılarak, tutuklanmayacağına yönelik güvence verilmesini istedi.

DALAN'IN MAZERETİ KABUL EDİLDİ

Kısa aranın ardından mahkeme heyeti taleplere ilişkin ara kararını açıkladı. Sanık Bedrettin Dalan'ın avukatlarının mahkemeye sunduğu sağlık durumu ile iş göremezlik belgesinin dikkate alarak sanığın mazeretinin kabulüne karar veren mahkeme heyeti, bir sonraki celse mahkemede hazır edilmesi halinde Bedrettin Dalan'ın savunmasının alınmasına karar verdi.

"YAKALAMA KARARI TUTUKLAMAYA YÖNELİK DEĞİL"

Firari sanık Mustafa Bakıcı hakkında çıkarılan yakalama kararının tutuklamaya yönelik olmadığının altını çizen mahkeme heyeti, Bakıcı'nın ifadesinin Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ya da mahkeme huzurunda ifadesinin alınmasının zorunlu olduğunu kaydederek, 'Bakıcı hakkındaki yakalama kararı kaldırılsın' talebini reddetti.

DURUŞMA TEMMUZ AYINA ERTELENDİ

Sanıklar Emrah Gönenci, Turhan Çömez ve Saipir Deblevidze'nin yakalamalarının beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı Temmuz ayına erteledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'nda Dosyası Ayrılan 5 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement