Ergenekon Davası'nda Sanıkların Savunmaları Alındı - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'nda Sanıkların Savunmaları Alındı

Ergenekon Davası'nda esas hakkındaki mütalaaya ilişkin 5 sanığın son savunması alındı.

07.05.2013 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon Davası'nda esas hakkındaki mütalaaya ilişkin 5 sanığın son savunması alındı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen Ergenekon Davası'nın öğleden sonraki oturumuna katılan tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e son savunmasını yapması için söz verildi. Doğu Perinçek, Bilgi Destek Dairesi'ndeki bilgisayarlara ilişkin dosyaya gelen rapor olduğunu belirterek, "Rapor bin 336 sayfa, 28 klasör eki var. Daha üç ay geçmedi. Bunlar içinde lehe olan hususları incelemek gerekli" dedi. Raporu inceleyeceğini belirten Perinçek 14 Mayıs Salı günü esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapacağını söyledi.

CENGİZ KÖYLÜ DE SAVUNMASINI YAPTI

Balyoz Davası'nda 18 yıl hapisle cezalandırılan bu davanın tutuksuz sanığı Albay Cengiz Köylü, TSK'daki Alevi yapılanması iddialarını içeren MİT'in hazırladığı Karargahevleri konusundaki bilgi notu nedeniyle suçlandığını söyleyerek, "Bana iddianamede yöneltilen suçlamalar MİT'in ham duyumlara ve doğruluğu teyit edilmemiş iftiralara dayanıyordu. MİT'in Karargahevleri bilgi notu, iftira ve hiçbir hukuki dayanağı olmadığı gibi gerçekleri de yansıtmamaktadır" dedi. Bu bilgi notunda "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Alevi yapılanması, Cengiz Köylü'nün 30'a yakın akrabasını TSK'ya yerleştirdiği" şeklinde iddiaların bulunduğunu, iddianın kendisinin Alevi olduğu yalanına dayandırıldığını söyleyen Köylü, "Tam tersine, benim akrabam olan bazı subaylar, TSK'den irticai faaliyetleri nedeniyle atıldı, bazısının da görev yerleri değiştirildi. Resmi kayıtlardan gerçeğe ulaşılabilir. İftiralar nedeniyle 5 yıldır burada tutukluyum. Ancak atılan bu iftiralar karşısında açıklamak zorunda kaldım. Alevi değilim" diye konuştu. Köylü, eskiden nüfus cüzdanlarında mezhep ve din bilgilerinin de bulunduğunu belirterek salondaki perdeye annesi, babası ve ağabeyinin nüfus kaydını göstererek "Dini İslam, mezhebi Hanefi yazıyor. Bu şekilde Alevi olduğum yalanı üzerine kurulu iftiralar tamamen yıkılmaktadır" diyerek beraatini istedi.

"BIRAKIN ÖRGÜTÜ BENİM SOKAKTA YÜRÜYECEK HALİM BİLE YOK"

Son savunmasını yapan tutuksuz sanık Halis Yavuz Işıklar da 45- 50 yıl yönetmen ve yapımcılık yaptığını belirterek, "2005 yılında geçirdiğim trafik kazasından dolayı 1,5 yıl hastanede yattım. Özürlü raporum var. Şeker, tansiyon.Tedavi altındayım. Bırakın örgütü benim sokakta yürüyecek halim bile yok. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'yla ilgili belgesel film çektim. Bu film konusunda emekli Orgeneral Şener Eruygur ile muhatap oldum. Geçirdiği kazanın ardından da Eruygur hastanede beni ziyaret etti. Teşekkür amaçlı Eruygur'a ben de ziyarete gittim. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Genel Başkanı olduğunu söyleyerek, gece için yer ayarlamam konusunda yardım istedi. Yardımcı oldum. Gümüşsuyu'nda bir gece tertipledi" diye konuştu. Elindeki baston yardımıyla gezen Işıklar, hakkındaki suçlamaları redderek beraatini istedi. Daha sonra tutuksuz sanıklar emekli hakim albay Tanju Güvendiren, gazeteci Adnan Bulut, İnternet Andıcı dosyası sanığı emekli Deniz Yarbay Recai Alkan son savunmalarını yaptı. Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı 9 Mayıs Perşembe gününe erteledi - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'nda Sanıkların Savunmaları Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement