Ergenekon Davasında Tahliyeler - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davasında Tahliyeler

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ve tahliyelerine karar verilen Zekeriya Öztürk ile Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bomba atılması dosyası sanığı Erhan Timuroğlu, cezaevinden çıktı.

12.03.2014 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ve tahliyelerine karar verilen Zekeriya Öztürk ile Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bomba atılması dosyası sanığı Erhan Timuroğlu, cezaevinden çıktı.

Silivri Cezaevi'nden tahliyesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Zekeriya Öztürk, söylenecek çok fazla şey olmadığını, arşivlere bakıldığı zaman 25 Ocak 2008'de, "halkı silahlı isyana tahrik" başlığıyla tutuklanan ilk kişi olduğunu belirtti.

Öztürk, ülke için önemli bir çok insanın tutuklu olduğunu belirterek, "Bunların derhal salıverilmesi lazım. Ancak ait olduğum, uğruna seve seve saatlerimi, günlerimi feragat ederek görev yaptığım halkıma, Türk insanına şunu söylemek istiyorum; Lütfen kendi hakkınızı aramayı bilin. Bireysellik değil, toplum adına arayın. Devlet sizsiniz. Devleti, kanunları, anayasayı yapan sizsiniz. Sizin seçtikleriniz sizin adınıza çalışıyor. Lütfen iradenizi çok iyi kullanın" dedi.

Çocuk yaşta yaşamını kaybeden Berkin Elvan başta olmak üzere, bu çizgide hayatını kaybeden bütün gençleri saygıyla andığını söyleyen Öztürk, "O ayağa kalkan, kendisini tanımlayan Gezi gençliğini, ülkenin tüm coğrafyasına kendilerini hissettirdikleri için bir kere daha kutluyorum. Geleceğimizden gram endişem, şüphem yok. Onlar bizi geleceğimizi belirleyecek insanlar. Berkin'in ruhu şad olsun, Türk milleti daima var olsun" şeklinde konuştu.

Öztürk'ü çıkışta ailesi davul ve zurnalar eşliğinde karşılarken, gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesince tahliyesine karar verilen ve cezaevinden çıkan Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bomba atılması dosyası sanığı Erhan Timuroğlu da gayrimeşru bir yargılamayla kendisini cezaevine soktuklarını belirtti.

Timuroğlu, tamamıyla itirafçıların iddialarına dayandırılarak cezaevine sokulduğunu, Danıştay saldırısı, Cumhuriyet Gazetesine bomba atılması ya da Ergenekon ile hiç bir alakasının olmadığını anlatarak, "Bir tane itirafçı yarattılar Osman Yıldırım denilen birisi, onun iddialarıyla hepimizi içeri soktular" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davasında Tahliyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement