Başbuğ: Bush Yönetimi, TSK'ya Karşı Oynanan Oyunu Destekledi - Son Dakika
Güncel

Başbuğ: Bush Yönetimi, TSK'ya Karşı Oynanan Oyunu Destekledi

Yargıtay'daki Ergenekon davasında savunma yapan emekli Orgeneral İlker Başbuğ, bomba açıklamalar yaptı.

07.10.2015 10:15  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon Davası kapsamında Yargıtay'da ifade verdi. George W. Bush yönetimi ve dönemin AK Parti iktidarını suçlayan İlker Başbuğ ifadesinde, " TSK'ya karşı oynanan oyunun arkasında kimler vardır? George W. Bush yönetimi, TSK'ya karşı oynanan oyunu desteklemiştir. Siyasi iktidar ise, 'Ne istediler de vermedik' ve 'aldatıldık' ifadeleri ile Cemaate gerekli desteği verdiklerini açıkça belirtmiştir." dedi.

Yargıtay'da konuşan Başbuğ'un açıklamaları şöyle:

- PKK eylemleri, şehit haberleri, Rus ve Türk uçaklarının burun buruna gelmesi gibi olaylar yaşanırken ben neden Yargıtay'dayım?
- Kendi toprağımda kendimi yabancı asker gibi hissettim.
- Bu acıyı bize kimse unutturamaz.
- Bu komployu yapanlar yakalanıp cezalandırılmadan bu dava bitmez.
- TSK'ya karşı oynanan oyunun arkasında kimler vardır? George W. Bush yönetimi, TSK'ya karşı oynanan oyunu desteklemiştir.
- Cemaat işlenen hukuk cinayetlerinin asli failidir. Bu cinayeti yargı ve emniyet içine yerleştirdikleri kadroları vasıtasıyla işlemiştir. Siyasi iktidar ise, "Ne istediler de vermedik" ve "aldatıldık" ifadeleri ile Cemaate gerekli desteği verdiklerini açıkça belirtmiştir.
- 2011 yılı başlarında, bir savcı hazırladığı iddianame ile bizim müebbet hapisle cezalandırılmamızı talep etti ve ÖYM de bu cezayı verdi.

25 ARALIK İDDİANAMESİ ÖRNEĞİ

"Daha dört yıl geçmeden, aynı konu 25 Aralık iddianamesinde yer aldı" diyen Başbuğ, bu bölümü tekrar okudu.

Başbuğ, "Aslında bu sözlerden sonra benim konuşmamı sonlandırmam, başka bir söz söylememem lazım. Ancak bazı sorumluluklar taşımaktayım. Birinci sorumluluğum, bu süreçte hayatlarını kaybedenleredir. İkinci sorumluluğum silah arkadaşlarıma ve üçüncüsü ise tarihe karşıdır. Dördüncü sorumluluğum ise; TSK'ne karşı yapılan bu komploları planlayıcı ve icracılarının yakalanıp, adil yargılanmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

"CEMAAT İŞLENEN HUKUK CİNAYETLERİNİN ASLİ FAİLİDİR"

"TSK'ne karşı oynanan oynun arkasında kimler vardır?" diyen İlker Başbuğ, "George W. Bush yönetimi, TSK'ne karşı oynanan oyunu desteklemiştir. Cemaat işlenen hukuk cinayetlerinin asli failidir. Bu cinayeti yargı ve emniyet içine yerleştirdikleri kadroları vasıtasıyla işlemiştir. Siyasi iktidar ise, "Ne istediler de vermedik" ve "aldatıldık" ifadeleri ile Cemaate gerekli desteği verdiklerini açıkça belirtmiştir" şeklinde konuştu.

"ORTADA YAPILACAK İKİ ŞEY KALMIŞTIR"

Başbuğ, "Her şey bütün çıplaklığı ile ortadadır. Adeta "düşman hukuku" uygulanarak suçlananlar, cezaevlerinde yıllarca tutulanlar bugün Türk milletinin gözünde suçsuzdurlar, çoktan beraat etmişlerdir. Ortada yapılacak iki şey kalmıştır:

Birincisi, bu süreçte zarar görenlerin "itibarlarının" geri verilmesi, böylelikle Ordunun kırılan onur ve gururunun tamir edilmesidir.

İkincisi ise, bu komploları planlayan, icra eden ve açıkça destekleyenlerin yargı önüne çıkartılarak, adil şekilde yargılanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Başbuğ: Bush Yönetimi, TSK\'ya Karşı Oynanan Oyunu Destekledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbuğ: Bush Yönetimi, TSK'ya Karşı Oynanan Oyunu Destekledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Manidar: Doğru 60 ve 80 darbelerini de asker destekli hükümete karşı CIA yaptı o zaman nerdeydiniz şimdi yumruk size dönünce mi veya sizin kuyruğunuza basılınca mı cıyaklıyorsunuz o zaman memleketi satıp 50 sene geriye götürenler kimlerdi 19 29 Yanıtla
  • GGSS: ASKER VESAYETİNDEN KURTULDU ÜLKE ASKER ASKERLİĞİNİ YAPSIN NE İŞİ VAR DARBELERDE.... 6 18 Yanıtla
  • Kenan evrene allah eylesin: Benim gözümde darbe yapamayan asker boş asker pisirik urkekler sizi bi darbe yapamadiniz 14 7 Yanıtla
  • africa: yürü be paşa... 8 6 Yanıtla
  • Zülfikar: Paşam duvarlada ağlarken resmini çekmilşler ben inanmadım tabi 4 10 Yanıtla
  • Kenan evrene allah rahmet eylesin: Bi darbe bile yapamadiniz urkekler korkaklar sizi yapacaktin darbayi atacaktin içeri cemaati ve hırsızları 4 5 Yanıtla
  • Azrail..: Söyliyeyim paşam...elinizde imkan ve fırsat varken "gereğini" yapamadığınız yapmadığınız için... 3 5 Yanıtla
  • tah.: kafayı dinle bozmuş akkoyunlar 6 2 Yanıtla
  • gerçekçi: Sen otur sen yokken daha iyi.herkesin yeri doldurulur ama senin yerinde yok.kendinizi padişah sanıyordunuz şimdi palyaço oldunuz. 3 4 Yanıtla
  • murat1: Eeee ilker paşam sende haklısın.. Zaten bu memleket te her kez haklıdır. Sadece millet haksızdır..... 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkülere konu olan telli turnalar Erzincan'da görüntülendi
    09:45 Türkülere konu olan telli turnalar Erzincan'da görüntülendi

    Erzincan'ın merkez Ekşisu Sazlığında nesli tükenme tehlikesi altındaki allı turnalar görüntülendi. Türkiye'de nadir bulunan turnaların popülasyonu ve yaşam alanlarının korunması için Ulusal Turna Eylem Planı hazırlandı. Erzincan'daki Ekşisu Sazlıkları'nda yapılan araştırmalar sonucunda turna sayısı 30'a çıkarıldı.

  • Denizli'de Kadın İstihdamı Türkiye'de En Yoğun
    09:45 Denizli'de Kadın İstihdamı Türkiye'de En Yoğun

    Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli'de 126 bin 783 kadının istihdam edildiğini açıkladı. Denizli, Türkiye'de en yoğun kadın istihdamının sağlandığı şehirler arasında yer alıyor. Başkan Memişoğlu, Denizli'nin ihracat şehri kimliği ve tekstil sektöründeki yoğunluğun kadın istihdamını artırdığını belirtti ve bu trendin devam edeceğine inandıklarını söyledi.

  • Adana'da 7 Farklı Suçtan Aranan Hükümlü Yakalandı
    09:44 Adana'da 7 Farklı Suçtan Aranan Hükümlü Yakalandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde 7 farklı suçtan 21 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Hüseyin Güneş, Seyhan polisi tarafından yakalandı. Güneş'in, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, hırsızlık ve kamu malına zarar verme gibi suçlardan toplamda 21 yıl 8 ay 27 gün cezası olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Güneş, kapalı cezaevine teslim edildi.

  • Kastamonu'da sevgi evlerinde kalan bebek, yatağında ölü bulundu
    09:42 Kastamonu'da sevgi evlerinde kalan bebek, yatağında ölü bulundu

    Kastamonu'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evinde kalan bebek, yatağında ölü bulundu. Bebek, emzirilmek istendiği sırada hareketsiz olarak bulundu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde bebeğin hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Kaçak Makaron Operasyonu: 2 Milyon TL Değerinde Makaron Ele Geçirildi
    09:40 Uşak'ta Kaçak Makaron Operasyonu: 2 Milyon TL Değerinde Makaron Ele Geçirildi

    Uşak İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, piyasa değeri 2 milyona yakın kaçak makaron ele geçirildi. Bir tırda yapılan aramada 1 milyon bandrolsüz makaron ve 1300 litre etil alkol bulunurken, ayrı bir iş yerinde ise 102 bin 500 bandrolsüz kaçak makaron, sigara sarma makinesi, kıyılmış tütün, kompresör ve ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda tır sürücüsü gözaltına alınırken, iş yeri sahipleri hakkında adli tahkikat başlatıldı.

  • AK Parti Devrek'te İftar Programı
    09:40 AK Parti Devrek'te İftar Programı

    AK Parti Devrek'te geçmişten bugüne teşkilatta görev alan partililerle iftarda buluştu. İftar programına, Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve İl Başkanı Mustafa Çağlayan ile partililer katıldı. İftar sonrası kısa bir konuşma yapan Ak Parti Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar katılımdan ötürü bütün teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Sürüyor
    09:39 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Sürüyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında batan lastik botun kaybolan düzensiz göçmenleri bulmak için yapılan arama çalışmaları devam ediyor. 14. gününde Sahil Güvenlik koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalara AFAD, polis, jandarma ve sağlık görevlileri de katılıyor. Şu ana kadar 23 kişinin cesedine ulaşılırken, 2 kişi kurtarılmış ve 1 kişi tutuklanmıştır.

  • AK Parti Devrek Belediye Başkanı Adayı Özcan Ulupınar Mahalle Sakinleriyle Buluştu
    09:38 AK Parti Devrek Belediye Başkanı Adayı Özcan Ulupınar Mahalle Sakinleriyle Buluştu

    AK Parti Devrek Belediye Başkanı Adayı Özcan Ulupınar, Marazlar mevkiindeki Uğur Mumcu Parkı'nda mahalle sakinleriyle buluştu. Buluşma sonrasında Ulupınar vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Alanına kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Ulupınar, hizmet aşkının devam edeceğini belirtti ve projelerini anlattı.

  • Özkan Alp: Belediye çalışanları işlerini kaybetmeyecek
    09:37 Özkan Alp: Belediye çalışanları işlerini kaybetmeyecek

    Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp, belediye çalışanlarının işlerini kaybedecekleri iddialarına yanıt verdi. Alp, çalışanlara seslenerek gönül kırmaya değil, hizmet etmeye geldiğini belirtti. Ayrıca, mevcut yönetimin çalışanları korkutmaya ve baskı kurmaya devam ettiği iddialarını da reddetti. Alp, belediye çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi için çalışmalarının olduğunu da söyledi.

  • Balıkesir'de uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı gözaltına alındı
    09:37 Balıkesir'de uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı gözaltına alındı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gönen ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti suçu işleyen bir şüpheliyi yakalamak için operasyon düzenledi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı ve sentetik uyuşturucu, uyuşturucu hap ve kubar esrar ele geçirildi. Zanlının jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Advertisement