"Ergenekon" Soruşturmasındaki Yeni İddianame - Son Dakika
Yerel

"Ergenekon" Soruşturmasındaki Yeni İddianame

"Ergenekon" soruşturması kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 şüpheli hakkında hazırlanan ve dün mahkemece kabul edilen...

26.04.2012 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ergenekon" soruşturması kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 şüpheli hakkında hazırlanan ve dün mahkemece kabul edilen iddianamede, şüphelilerin 7,5 ile 21 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan ve dün özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Mehmet Perinçek, Turan Özlü, Mehmet Sabuncu, Bülent Baş, Özlem Usta, İlyas Gümrükçü, Ertuğrul Orta ve Bahadır Berk'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Mehmet Bozkurt'un "silahlı terör örgütüne üye olmak", "açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etmek", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlarından 9 ile 21 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, Zafer Şen'in de "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve

"açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etmek" suçlarından 8,5 ile 18 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede, Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel, Zahide Ruhsar Şenoğlu ve Caner Taşpınar'ın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlarından 8 ile 18'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Ergenekon' Soruşturmasındaki Yeni İddianame - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement