"Ergenekon'u Tepeledik" - Son Dakika
Politika

"Ergenekon'u Tepeledik"

"Ergenekon\'u Tepeledik"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'Mafyayı Çökerttik, Çeteleri Bitirdik, Ergenekon'u Tepeledik. AK Parti Bunu Yapıyor' Dedi.

19.07.2009 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ''Mafyayı çökerttik, çeteleri bitirdik, Ergenekon'u tepeledik. AK Parti bunu yapıyor'' dedi.

Bülent Arınç, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Manisa İl Kongresi'ne katıldı.

Türkiye'nin önünü açtıklarını, karanlıklardan aydınlığa çıkarttıklarını belirten Bülent Arınç, şöyle devam etti:

''Türkiye'yi mafyalardan, çetelerden temizliyoruz. Siz bunların farkında mısınız? Bunlardan memnun musunuz? 'Eğer Türkiye karanlıklardan aydınlığa çıkacaksa helal olsun benim AK Parti'ye verdiğime' diyebiliyor musunuz?

Yoksa 'Teyzemin, baldızımın oğlu, kızı belediyeye işe girememişti' diye 'Yazıklar olsun Bülent Kar'a (Eski Manisa Belediye Başkanı) diye mi düşünüyorsunuz? Türkiye'yi düşünün. Türkiye'de yaptıklarımızı düşünün. 6-7 senedir ayakta kalmaya çalışıyoruz. Mafyayı çökerttik, çeteleri bitirdik, Ergenekon'u tepeledik. AK Parti bunu yapıyor. 4 defa darbe teşebbüsü, 5 defa suikast, 10 defa bilmem ne... Bunlar Türkiye için. Bugün kuyulardan insan kemikleri çıkıyor. JİTEM'in yaptıkları gazetelerde sayfa sayfa yerini alıyor. '4 kişiyi götürdük, infaz ettik. Sonra nüfus kağıdını filana teslim ettik' diye. Affedersiniz 4 tane hayvan itlaf edilmiş gibi Türk vatandaşına, şerefli milletimizin insanlarına yapılan zulümleri bugün okuyabiliyoruz. Her şey açığa çıktı. Her şey ortaya çıktı. Özgürlük nefesi alıyoruz. İnsan hakları ihlalleri son buluyor. Türkiye demokrasi ile buluştu. Bunu AK Parti yaptı.''

Arınç, bunu bugüne kadar hiçbir partinin yapmadığını ifade ederek, ''Bunu ANAP yapmadı, DYP yapmadı, MHP hiç yapmadı. CHP hiç alakası yok. Onlardan çok şükür bu millet bu iktidarla kurtuldu. Bundan sonra da buluşmaya ihtiyacı yok'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun çalışma temposunu örnek gösterirken kürsüde duygulu anlar yaşayan Arınç, şunları söyledi:

''İşte Başbakanımız... En büyük örneğimiz odur. Hiçbir kıskançlık içinde değilim. Allah onu milletimize bağışlasın. Günün 24 saatinde dinlenmeden 5 kuruşluk istirahat yapmadan doğudan batıya kuzeyden güneye koşan insanlar. Türkiye'ye büyük itibar kazandırmak için yurt dışında diplomasiymiş, şuymuş, buymuş; 'Hayır, ben mazlumların yanındayım. Ben Türk milletinin evladıyım. Benim milletim yılarca dünyada zulme uğrayan insanların yanında oldu. Ben onların Başbakanıyım. Dolayısıyla zalimin yanında gerçekleri söylemek benim için en büyük şereftir' diyen bir Başbakana sahipsiniz.''

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Ergenekon'u Tepeledik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement