Ergin ve Dumanlı Hakkında "Cumhurbaşkanına Hakaret" Davası - Son Dakika
Güncel

Ergin ve Dumanlı Hakkında "Cumhurbaşkanına Hakaret" Davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında söylemediği sözleri söylemiş gibi yansıttığı öne sürülen Hürriyet ve Zaman gazeteleri internet sitelerinin sorumluları oldukları gerekçesiyle Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılanmalarına başlandı.

25.03.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında söylemediği sözleri söylemiş gibi yansıttığı öne sürülen Hürriyet ve Zaman gazeteleri internet sitelerinin sorumluları oldukları gerekçesiyle Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılanmalarına başlandı.

Bakırköy 54. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Sedat Ergin ile tarafların avukatları katılırken, diğer sanık Ekrem Dumanlı gelmedi.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Sedat Ergin, Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni olarak görev yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programına katılarak gündem hakkında değerlendirmelerde bulunduğunu, terör olayları ile ilgili açıklamalar yaptığını ve ayrıca 400 milletvekili alınması halinde bunların olmayacağına dair açıklaması olduğunu söyledi.

Aynı tarihte Dağlıca'da bir terör saldırısı meydana geldiğini ifade eden Ergin, "İnternet sitesinde durumla ilgili haber yapılırken geniş bir yorum yapılarak bu şekilde bir haber başlığı atılmıştı. İnternet üzerinden yapılan haberler seri bir şekilde, peşpeşe yapıldığı için bunların kontrol edilmesi olanaksız olmaktadır. Gazete haberlerinde yayınlanacak yazı, bizim önümüze geldiği için uzun bir değerlendirme yapılabilmektedir ancak internet haberlerinde böyle olmamaktadır. Kaldı ki söz konusu haber başlığı çok kısa bir süre sonra yayından kaldırılmıştır. Burada herhangi bir şekilde hakaret kastı ile hareket edilmemiştir." dedi.

Bu konuyla ilgili gazetenin okur temsilcisi Faruk Bildirici'yi görevlendirdiğini, Bildirici'nin konuyla ilgili inceleme yaptığını ve başlığın sorunlu olduğunu kabul ettiğini anlatan Ergin, bu konuyla ilgili açıklama yapıldığını ve açıklamada böyle bir hatanın yapılmasından üzüntü duyduklarını belirttiklerini aktardı.

Sedat Ergin, 41 yıllık meslek hayatı boyunca hakaret içerikli bir yayın politikası izlemediğini, ilk kez sanık olarak yargılandığını ve bu durumun kendi açısından kabul edilemez olduğunu anlattı.

Hakim Adnan Budak, Ekrem Dumanlı hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, 6 Eylül 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın A Haber-ATV ortak yayınında yayınlanan program esnasında söylediği sözlerin henüz program devam ederken "hurriyet.com.tr" isimli internet sitesinde "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca Açıklaması: Dört Yüz Milletvekili Alınsaydı Bunlar Olmazdı" şeklinde son dakika haberi olarak verildiği anlatılıyor.

İddianamede, "Zaman Gazetesi'nin internet sayfası olan 'zaman.com.tr'de, 'Erdoğan, Dağlıca'daki Hain Saldırıyı Değerlendirdi: Dört Yüz Milletvekili Verilseydi Olmazdı' şeklinde konuşmanın hiçbir yerinde geçmeyen ve bu anlama gelebilecek söz dahi kullanmamış olmasına rağmen Cumhurbaşkanı'nın Dağlıca'daki terör saldırısında şehit edilen askerlerin ölümünü 7 Haziran seçimlerinde kurucusu olduğu partinin 400 milletvekili sayısına ulaşmaması sebebine bağladığı gibi gerçek dışı, incitici ve iyi niyetle bağdaşmayan şekilde haber yapıldığı belirlenmiştir" deniliyor.

Hürriyet gazetesinin resmi internet sitesinin "hurriyet.com.tr" olduğu ve gazete yazı işleri müdürünün de doğal olarak yayınlanan yazı ve içerikten sorumlu tutulacağı bildirilen iddianamede, yine "zaman.com.tr" isimli internet sitesinin de Zaman gazetesinin resmi internet sitesi olduğu ve yazı işleri müdürünün de doğal olarak yayınlanan yazı ve içerikten sorumlu tutulacağı belirtiliyor.

İddianamede, sanıklar Sedat Ergin ve Ekrem Dumanlı hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergin ve Dumanlı Hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Kızılayı Genel Başkanı Hatay'da Depremzedelerle İftar Yaptı
    20:23 Türk Kızılayı Genel Başkanı Hatay'da Depremzedelerle İftar Yaptı

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıtarak onlarla vakit geçirdi. Konuşmasında, depremzedelerin yanında olacaklarını ve birlikte iftar açacaklarını belirten Yılmaz, bu zor günlerin geçeceğine olan inancını dile getirdi.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement