Erhan Tuncel Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Erhan Tuncel Tahliye Edildi

Erhan Tuncel Tahliye Edildi

Hrant Dink cinayeti sanığı Erhan Tuncel, uzun tutukluluktan tahliye edildi.

07.03.2014 14:53  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, azami tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesiyle ilgili "Bugün bu kanun gereği bazı tahliyeler de yapılabilir." açıklamasını yapmıştı. Ve ilk tahliye haberi geldi.  Hrant Dink davası sanığı Erhan Tuncel, "5 yılı aşan uzun tutukluluk süresi" gerekçesiyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi. 

RESEN TAHLİYE EDİLDİ

Hrant Dink cinayeti davasının sanığı Erhan Tuncel, yeni yasanın yürürlüğe girdiği saatlerde mahkeme tarafından resen tahliye edildi. Tahliye gerekçesi tutukluluk süresinin 5 yılı geçmesi.

YASA DÜN GECE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

TMK'nın 10. maddesiyle ilgili yetkiyi kaldıran 6526 sayılı yasanın dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullanh Gül’ün onaylamasının ardından yürürlüğe girdi. Bu yasa ile azami tutukluluk süresi 5 yıla indirildi. Bu çerçevede bazı sanıklar tahliye olmaya başladı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tutuklu sanığı Erhan Tuncel de bu kapsamda tahliye edildi.

TUNCEL, BAŞVURU YAPMADAN TAHLİYE OLDU

Tahliye kararı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün akşam saatlerinde alındı. Herhangi bir başvuru olmadan tahliye kararı veren mahkeme, gerekçesinde yeni yasa ile tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesini gösterdi.

5 YIL 5 AYDIR TUTUKLU

Erhan Tuncel, Dink suikastinden kısa süre sonra 26 Ocak 2007’de tutuklanmıştı. Tuncel, dava kapsamında yaklaşık 5 yıl 5 aydır tutuklu. Tuncel daha önce de yerel mahkemenin beraat kararı üzerine tahliye edilmişti. Kararın bozulmasından sonra suç vasfının değişme ihtimali üzerine yeniden tutuklanmıştı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erhan Tuncel Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • hakan yakın: bu 5 yılın ucu inşallah öcalan soysuzuna dayanmaz... 34 12 Yanıtla
  • dogrucu davut: hiç kafanız çalışmıyor;okuduğunuzu da anlamıyorsunuz,5 yılı aşan tutukluluk süresini dolduranların hepsi çıkacak,bu Erhan Tuncelle başladı, diğeri de çıkacak şartları uygun olanlar,bu sürecin başbakanla ne alakası var,hukuk ve hsyk kurulları görüşüp mahkemeye sevkedip,salıveriyolar... 12 33 Yanıtla
  • Taner: Şimdi Hrant Dink in ailesine ne diyeceksiniz..Bu adilanemi oldu.. 32 11 Yanıtla
  • Mehmet: Adam cinayetle yargilaniyordu, tahliye edildi... Yuh, Yuh soyanlara.... 31 6 Yanıtla
  • önsezi: ne günlere kaldık bir yasa adalet için çıkıyor içinde yine adalesizlik 32 2 Yanıtla
  • septokayba: bu ne yaa önce herkesi şuçlu göster tık içeri binbir şuçtan yargıla sayfalarca klasörlerle belgeler sun mahkemeye sonra çıkan çıkana oldu olucak apoyada özgürlük verin onuda yeniden yargılayın. 11 1 Yanıtla Tuğrul öztaş: Zaten bu tahliyelerin tek amacı o apoyu ininden çıkarmak... 0 0
  • RECEP ASLAN: GENEL AFFFFFFFFF HACIIIIIII SUÇLULAR DIŞARIYA SUÇSUZ GÜNAHSIZLAR İÇERDE YHA KURBAN OLDUĞUM ALLAH C.C YAPTIĞIMIZ GÜNAHLARI AFFEDİYORDA BUNLAR HAŞA ALLAHTAN DAHAMI ÜSTÜN ARKADAŞ ADAM VAR HATA YAPMIŞ HATASIZ KUL YOK 12 SENEDİR BİR AF ÇIKMADI EN SONUNDA İSYAN ÇIKACAK ..... 5 4 Yanıtla
  • yuh: ERMENİLERİ SEVMEM AMA OLMADI DAHA SUÇU NU BİLMEDEN YATANLAR VARKEN GELDE UYUZ OLMA 5 2 Yanıtla

Advertisement