Erhan Tuncel Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Erhan Tuncel Tahliye Edildi

Erhan Tuncel Tahliye Edildi

Hrant Dink cinayeti davası sanığı Erhan Tuncel tahliye edildi.

07.03.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink cinayeti sanıklarından Erhan Tuncel, 5 yıllık tutukluluk süresini düzenleyen yasanın Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından tahliye edildi. Tuncel dün gece geç saatlerde cezaevinden çıktı.

TMK’nın 10. Maddesini kaldıran 6526 Sayılı Yasa dün akşama doğru Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onaylamasının ardından yürürlüğe girdi. Bu yasa ile tutukluluk süresi 5 yıla indirildi. Bu çerçevede 5 yıllık tutukluluk süresi dolan sanıklar tahliye olmaya başladı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin “Büyük Abisi” olarak adlandırılan tutuklu sanık Erhan Tuncel İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün akşam saatlerinde tahliye edildi.

Herhangi bir başvuru olmadan tahliye kararı veren mahkeme, tahliye gerekçesinde 6526 Sayılı Yasa ile tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesini gösterdi. Erhan Tuncel, Dink suikastinden kısa süre sonra 26 Ocak 2007’de tutuklanmıştı. 17 Ocak 2012’de yerel mahkemenin kararı ile birlikte tahliye edilen Tuncel Yargıtay’ın bozma kararının ardından 17 Eylül 2013’te yeniden tutuklanmıştı. Tuncel, dava kapsamında yaklaşık toplamda 5 yıl 5 aydır tutukluydu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erhan Tuncel Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement