Erikli Sahiline, Mavi Bayrak - Son Dakika
Güncel

Erikli Sahiline, Mavi Bayrak

Erikli Sahiline, Mavi Bayrak

Keşan Kaymakamı Dınkırcı: "Mavi bayrak almak zor ama bayrağı korumak daha da zor"

23.06.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saros Körfezi'ndeki Erikli sahiline, mavi bayrak çekildi.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, sahilde düzenlenen törende, körfezin 64 kilometrelik sahil şeridine sahip olduğunu söyledi. Bir sahilin mavi bayrak almasının zorluğuna değinen Dınkırcı, şöyle konuştu:

"Mavi bayrak almak zor ama bayrağı korumak daha da zor. Doğaya bırakılan 1 cam şişe 4 bin yıl, ciklet 5 yıl, pet şişe 400 yıl, sigara filtresi 2 yıl, plastik malzeme bin yıl, plastik çakmak 100 yıl, kağıt gazete 3 ay, alüminyum 100 yıl, telefon kartı bin yıl, plastik tabak 500 yıl doğada kalabiliyor. Çöpü toplamak yetmiyor aynı zamanda ayrıştırmak zorundayız. Özellikle eğitimci arkadaşlardan isteğim, çocukları çevre konusunda küçük yaşlarda eğitmeleri."

Dınkırcı, bölgedeki sorunları çözmek ve turizmi geliştirmek için gerekli iradeye sahip olduklarını, hep birlikte sorunları minimize etmek için çalışacaklarını vurguladı.

Deniz ve kongre turizmi ile eko turizmi bir arada organize etmek gerektiğini dile getiren Dınkırcı, çalışmalarda emeği geçen Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifine teşekkür etti.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da Erikli'nin dünya çapında bir turizm bölgesi olması için çalıştıklarını söyledi.

Erikli Sahili Turizm ve Geliştirme Kooperatifi Başkanı Yaşar Aras ise Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen mavi bayrağın, uluslararası bir simge olduğunu ve turistlerin bayrağa önem verdiklerini kaydetti.

Daha sonra Kaymakam Dınkırcı, Belediye Başkanı Özcan ile Kooperatif Başkanı Aras, sahile Türk bayrağı ile mavi bayrak çekti.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından, belirlenen ve gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan mavi bayrak, Türkiye genelinde 397 plajda bulunuyor. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erikli Sahiline, Mavi Bayrak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement