Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları Toplandı - Son Dakika
Güncel

Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları Toplandı

Erişilebilirlik düzenlemeleri hakkında çalışmalar yürüten ''Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları'' toplandı.

17.04.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erişilebilirlik düzenlemeleri hakkında çalışmalar yürüten "Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları" toplandı.

Toplantı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi'nin de katılımıyla Ankara 75. Yıl  Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlendi.

Engellilerin toplumsal hayata katılımı önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalar yürüten 81 ildeki komisyonların bir araya geldiği toplantıda, izleme ve denetleme faaliyetlerinde karşılaşılan sorunlar ele alındı.

Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyonların valilik başkanlığınca kurulduğunu, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu anımsattı.

Bu komisyonların işleyişinin toplantıda ele alınacağını belirten Çiftçi, işleyişle ilgili aldıkları geri bildirimlerde komisyonların biraz hantal işlediğinin görüldüğünü söyledi.

Komisyonlarda teknisyen kadrolarının bulunması gerekliliğine karşın boşluk bulunduğunu belirten Çiftçi, "Bu konuda revizyonlara ihtiyaç olacak. Çünkü biz komisyonların çok aktif olmasını istiyoruz. Teknik şeylere takıldıkları için komisyonlar işleyemez hale geliyorlar" diye konuştu.

Standartlara ilişkin doldurulması gereken formlardaki veri girişinin teknik elemanlarca yapılacağına dair bir izlenimin oluştuğunu belirten Çiftçi, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, izlemelerin yapılabilmesi için profesyonel mimar, mühendis olunması gerekmediğini izah etmeye çalıştıklarını söyledi.

Çiftçi, gerekirse mevzuatta bu konuyla ilgili gerekli bir düzenlemenin de yapılabileceğini ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement