Eriyen Karlar Irmak Seviyesini Yükseltti - Son Dakika
Yerel

Eriyen Karlar Irmak Seviyesini Yükseltti

Eriyen Karlar Irmak Seviyesini Yükseltti

Bartın’da 4 gün etkili olan yoğun kar yağışı ardından yağmurun başlamasıyla kent merkezinde geçen ırmağın su seviyesi yükseldi.

06.01.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da 4 gün etkili olan yoğun kar yağışı ardından yağmurun başlamasıyla kent merkezinde geçen ırmağın su seviyesi yükseldi.

Bartın'da 4 gün etkili olan ve 93 santimetre olarak ölçülen kar yağışı sonrası erimeye başlayan karların erimesi Bartın Irmağı'nın su seviyesinde yükselmeye neden oldu. Bartın Kemerköprü'den geçen Bartın Irmağı'nın karşısında bulunan çay bahçesine suların girmesine 1 metre mesafe kaldığı görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'de devam eden yağmur, yüksek sıcaklık ve kuvvetli lodosla birlikte mevcut kar örtüsünün hızla erimesinin beklendiği belirterek, oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yaptı.

SEL TEHDİDİ TEDİRGİN EDİYOR

Bartın'da Perşembe ve Cuma gününün de yağmurlu olacağı tahmin edilirken, ırmak seviyesinin yükselmesi akıllara 1998 yılı Mayıs ayında yaşanan sel felaketini getirdi. Bartın Irmağı'na özellikle Kozcağız tarafından yüksek seviyede su gelmeye başladı. Kemerköprü, Asma ve Yalı mevkisinde su seviyesindeki 2 metrelik yükseliş göze çarpıyor. Yalı mevkisinde yürüyüş yolları sular altında kalırken, Kemerköprü'de su seviyesi yükseldi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eriyen Karlar Irmak Seviyesini Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement