Erkan Teper, Klitschko'nun Rakibini Hazırlıyor - Son Dakika
Spor

Erkan Teper, Klitschko'nun Rakibini Hazırlıyor

Erkan Teper, Klitschko\'nun Rakibini Hazırlıyor

Avrupa şampiyonu boksör Erkan Teper, 6 Eylül'de Almanya’nın Hamburg kentinde dünya şampiyonu Wiladimir Klitchko’ya karşı ringe çıkacak olan Bulgar boksör Kubrat Pulev ile sparring dövüşleri yaparak dünya şampiyonluğuna hazırlıyor.

18.07.2014 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa şampiyonu boksör Erkan Teper, 6 Eylül'de Almanya'nın Hamburg kentinde dünya şampiyonu Wiladimir Klitchko'ya karşı ringe çıkacak olan Bulgar boksör Kubrat Pulev ile sparring dövüşleri yaparak dünya şampiyonluğuna hazırlıyor.

Bulgaristan'ın Belmeken kentinde çalışmalarını sürdüren iki boksörün de hedefi yıllardan beri yenilgisizliğini sürdüren ve üç dalda birden dünya şampiyonluğunu sürdüren Ukraynalı boksörü devirerek saltanatına son vermek. Konu hakkında bir açıklama yapan Bulgar boksör Pulev, Erkan Teper'den övgüyle söz ederek, kendisi ile sparring dövüşlerini yapmasının nedenini şöyle açıkladı:

"Öncelikle uzun boylu ve uzun kollarıyla rakibime büyük benzerlik gösteriyor. Ayrıca Erkan bugün dünyanın en güçlü yumruklarını atan boksörler arasındadır. Onun yumruklarına dayanan boksör Klitshko'ya da dayanır."

ERKAN TEPER: "PULEV BU MAÇI ALIR"

Başarılı boksör Erkan Teper de, Pulev'den sonra kendisinin Klitshko ile maça çıkabileceğini belirterek, "Pulev ve Klitschko maçı benim için iyi bir analiz fırsatı doğuracaktır. Pulev ile dövüşe dövüşe onun tüm güç ve tekniğini öğrenme fırsatı yakaladım. Klitschko'ya karşı uygulayacağı teknik ve taktikten dersler çıkararak, gerekli analizleri yapıp, onun karşısına gerekli bilgilerle çıkma şansını yakalayacağım. Pulev'in bu maçı alacağını düşünüyorum. En azından çok ilginç bir karşılaşma olacağını şimdiden söyleyebilirim. Yaptığımız antrenmanlarda Pulev'in mükemmel bir form tuttuğunu ve çok hırslı olduğunu gözlemliyorum" şeklinde konuştu.

VEDAT ALYAZ: "TÜRK BOKS TARİHİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME"

Teper'in basın danışmanı Vedat Alyaz ise bu antrenmanların Türk boksu için büyük bir gelişme olduğunu vurgulayarak, "Dünya şampiyonluk maçı öncesi bir Türk boksör ile hazırlık dövüşlerinin yapılması bence Türk profesyonel boksu için önemli bir gelişmedir. Hele Erkan Teper'in yakında Klitschko'ya karşı ringe çıkma ihtimalinin olması ise bence tarihi bir olaydır. Erkan 1,95 boyunda ve bugüne kadar çıktığı 13 maçtan hepsini kazanırken, bunların 9'unu nakavtla sonuçlandırmış başarılı bir boksördür. Eylül ayında Almanya'nın Münih kentinde İtalya şampiyonuyla kemer koruma maçına çıkacak. Ardından da dünya şampiyonu Derek Chisora'ya karşı ringe çıkarak dünya şampiyonluğunu elde etmeye çalışacağız. Hedefimiz Türk profesyonel boks tarihinde ilk ağırsıklet dünya şampiyonu olarak ülkemize altın kemeri getirmektir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Erkan Teper, Klitschko'nun Rakibini Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement