Erkenci Erik Yüz Güldürdü - Son Dakika
Ekonomi

Erkenci Erik Yüz Güldürdü

İncirliova ilçesinde normal sezonundan 20 gün önce yetişen "papaz eriği", sebze ve meyve halinde kilogramı 8 ila 10 lira arasında alıcı buldu.

18.04.2016 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncirliova ilçesinde normal sezonundan 20 gün önce yetişen "papaz eriği", sebze ve meyve halinde kilogramı 8 ila 10 lira arasında alıcı buldu.

İncirliova'da her yıl nisan ayı sonlarında başlayan papaz eriği hasadı, bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı erken başladı.

Sezonundan yaklaşık 20 gün önce meyve veren ürün, toptancı hallerinde de yüksek fiyattan satıldı.

Ürünün erken olgunlaşmasıyla yaklaşık 2 kat artan rekolte üreticiyi memnun etti.

"2 bin ton rekolte bekliyoruz"

İncirliova'nın önemli üretim merkezlerinden Sandıklı Mahallesindeki üreticilerden Bayram Büyüten, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl eriğin dolu yağışından etkilendiğini, büyük ölçüde rekolte kaybı yaşadıklarını söyledi.

Mahallede yaklaşık 450 ailenin erik ürettiğini dile getiren Büyüten, "Bu yıl geçen yıla oranla erik 20 gün önce piyasaya çıktı. Papaz eriği bu bölgenin en iyi ürünüdür. Şu an topladığımız ürünümüzü toptan olarak 8 ila 10 lira arasında fiyatlarla İstanbul'daki büyük marketlere gönderiyoruz. Talep şu an çok iyi gidiyor. Geçen yıl bin ton bir ürün elde ettik. Bu yıl ise rakamın yüzde yüz artacağını bekliyoruz. 2 bin tonun üzerinde erik elde etmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Erkenci Erik Yüz Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement