Erkenci Kavun Çıktı, Fiyatı da Makul - Son Dakika
Ekonomi

Erkenci Kavun Çıktı, Fiyatı da Makul

Mersin'in Silifke ilçesinde, örtü altında açık alana göre iki ay önce hasadı yapılan kavunun kilogramı, 1,5 liradan satılıyor.

22.04.2016 09:40  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesi Atayurt Mahallesi'nde örtü altında domatese alternatif ürün olarak yetiştirilen kavun, hasat edildikten sonra Atayurt Hal Tesislerine getirilip, buradan Türkiye'nin değişik illerine gönderiliyor.

SON YILLARIN TERCİHİ

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, yaptığı açıklamada, örtü altında domates üretimi yapan bazı üreticilerin bu ürünün yerine son yıllarda kavun yetiştirmeyi tercih ettiğini belirtti.

BİR KAVUN ORTALAMA 2 İLE 4 KİLO

Bir kavunun ortalama 2 ile 4 kilo arasında geldiğini ifade eden Türer, kavunun aroması ve lezzetiyle ilgi gören bir ürün olduğunu söyledi.

BİR DÖNÜMDEN 10 TON KAVUN

Bir dönüm seradan 10 ton kavun hasat edildiğini anlatan Türer, hasadına başlanan örtü altı kavunun gelen talebe göre kilogramı yaklaşık 1,5 liradan ülkenin değişik yerlerine gönderildiğini bildirdi.

İlçe genelinde 50 dönüm arazide 500 ton kavun üretiminin yapılmasının beklendiğini belirten Türer, üreticinin sezon sonunda emeğinin karşılığını almasını diledi.

Erkenci Kavun Çıktı, Fiyatı da Makul
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Erkenci Kavun Çıktı, Fiyatı da Makul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement