Erkmen: Lice Ve Meskan'da Direnen Kürt Halkıdır - Son Dakika
Yerel

Erkmen: Lice Ve Meskan'da Direnen Kürt Halkıdır

Erkmen: Lice Ve Meskan\'da Direnen Kürt Halkıdır

Şanlıurfa'da BDP'liler Serêkaniyê katliamını kınayıp, Lice, Meskan, Varto, Dersim'de direnen halk ile birliktelik mesajı verdi.

05.06.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde Topçu Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, Rojava'nın Serêkaniyê kentine bağlı köylerde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetecileri tarafından yapılan sivil katliamını Yıldız Meydanı'na kadar düzenlenen yürüyüşle kınarken, Lice, Meskan, Varto ve Dersim'de direnen halka 'birlikteyiz' mesajı verdi.

"Rojava'da katliam var sesiz kalma", "Rojava'da yaşanan katliama sesiz kalmak suça ortak olmaktır, EL-AKP kaideni Rojava'dan çek" ve "Rojava sahipsiz değildir" pankartlarını taşıyan yüzlerce kişi, giydikleri siyah elbiseler ile Rojava'daki katliamı protesto etti. "Bijî serok Apo", "Diren Lice, diren Rojava Riha seninle", "Bê serok jiyan na be", "Bijî berxwedana YPG", "YPG dimeşe erd û ezman dilerze" ve "PKK halktır halk burada" sloganları atan grup adına, 3 kilometrelik yürüyüşün ardından BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, çözüm süreci, Rojava katliamı, Lice Direnişi konularında açıklamalarda bulundu.

'HALK DİRENİYOR'

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlattığı demokratik çözüm ve barış sürecinin AKP hükümeti ve başbakanın söylemleri ile bir açmaza girdiğini kaydeden Erkmen, "Kürdistan'ın her tarafını işgal zihniyetiyle asker ile doldurmak isteyen AKP, Lice, Meskan, Varto, Dersim dağlarına yeni karakol, kalekol inşa ediyor. Barışı AKP'nin insafına bırakmak istemeyen halkımıza, B,C adını verdiği savaş politikaları ile cevap veriyor. Daha bugün Lice'nin dağlarında savaşa karşı kalkan olmak isteyen halkımıza, bölgeye gönderilen binlerce asker ve polisle müdahale ediliyor" diye konuştu.

'BAŞBAKAN 11 AYLIK BEBEĞİ GÖRMÜYOR'

AKP'nin Kürtlere tahammülsüzlüğünün kuzey ile sınırlı kalmadığını söyleyen Erkmen, "Demokrasi ve özgürlükler alanına dönüşen Rojava'dan korkan ABD, Avrupa ülkeleri, Rojava'daki katliamlara sesiz kalıp, insanlıktan izole etmek isterken, AKP hükümeti de Kürt'e reva gördüğü köle yaşam tarzını Rojava'ya dayatmaktadır. Mısır'daki Rabia'nın direnişini, Filistin halkının direnişini siyaset malzemesi yapmaktan geri durmayan Başbakan Erdoğan, Serêkaniyê de katledilen 11 aylık bebeği görmüyor. Kürtlerin kabullenmediği sınıra yaklaşan Rojavalı'ları, kadın, çocuk demeden katlediyor" dedi.

'KRAL ÇIPLAK'

Gezi direnişinde katledilen Berkin'i, Kürt coğrafyasında katledilen Ceylan, Uğur, Enes ve yüzlerce çocuğu terörist diye damgalayan başbakanın, Diyarbakır'da çocuklarını isteyen anneleri siyasi rant elde etmek için kullanmaktan geri durmadığını ifade eden Erken, şöyle konuştu: "Soma'da devlet işinde katledilen yüzlerce işçiye kaderi gösteren Erdoğan, partimizden çocukları istiyor. AKP Hükümeti ve başbakan bilmelidir ki artık onlara inanan Kürt ve Türkiyeli kalmamıştır. Takke düşmüş, kel görünmüştür. Artık çocuklarımız 'bak kral çıplak' demeye başlamıştır. Bu yüzden AKP ve başbakan Kürt Halk Önderi tarafından başlatılan çözüm süreci doğrultusunda adım atmak zorundadır. Halklarımızın istemleri demokratik ve meşrudur. Dilinden, kimliğinden, kültüründen kaynaklı en meşru taleplerdir. Yapılacak tek şey çözüm adımlarını atmak ve onurlu barışın yolunu açmaktır."

'SAVAŞ KAOSTUR'

Savaşın başlamasının Türkiye'yi kaosa iteceğini belirten Erkmen, "Bilinmelidir ki Lice, Meskan, Varto, Dersim'de direnen tüm Kürt Halkıdır. Gezi'de direnen tüm Türkiye'dir. Rojava halkının uluslararası ve komplocu güçlere karşı yaşam ve varlık direnişi, insanlığın gelecek projesidir. Türk devletine düşen ise, halkların meşru taleplerini duymak ve gereklerini yerine getirmektir. Savaşın başlaması Türkiye'yi içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleyecektir. Bu, sonuçta Türkiye halklarının tercihi değildir. AKP hükümetini halkın sesini duymaya ve demokrasiyi geliştirmeye davet ediyoruz" dedi. Polislerin ablukasında gerçekleştirilen yürüyüş ve açıklama olaysız olarak sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Erkmen: Lice Ve Meskan'da Direnen Kürt Halkıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement