Ermenek Mahallesi'nde Çözüm İçin Büyük Buluşma - Son Dakika
Yerel

Ermenek Mahallesi'nde Çözüm İçin Büyük Buluşma

Ermenek Mahallesi\'nde Çözüm İçin Büyük Buluşma

Muratpaşa Belediyesi tarafından Ermenek Mahallesi’ndeki tapu sorununun çözümü için düzenlenen toplantıya CHP, MHP ve HDP yöneticileri ile milletvekilleri katıldı.

12.06.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi tarafından Ermenek Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözümü için düzenlenen toplantıya CHP, MHP ve HDP yöneticileri ile milletvekilleri katıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal; katılımcı partilere teşekkür ederken, "Katılmayan partilerimize istemeyerek de olsa sitem ediyorum. İsterlerse, çözüm için onları da bilgilendiririz" dedi.

Muratpaşa Belediyesi; Ermenek Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözümü için gerekli yasal düzenlemenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılması amacıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde seçilen 14 Antalya Milletvekili ve TBMM'de temsil edilecek 4 partinin il ve ilçe yönetimi davet edildi.

Toplantıya, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Devrim Kök, Mustafa Akaydın, MHP Milletvekilleri Mehmet Günal, Tarkan Akıllı, CHP İl Başkanı Semih Esen, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, HDP İl Eşbaşkanı Zarife Atik, Ermenek Mahalle Muhtarı Hüseyin Elmalı, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cephaneci, Murat Şimşek ve konu ile ilgili bürokratlar katıldı.

'BU KİŞİ DEĞİL, TOPLUMUN KONUSUDUR'

Ermenek Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözümü için yapılan toplantıda katılımcıları karşılayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Milletvekillerimiz, Ankara'ya gidince, takvim ve iş planı gereği, bir araya gelmek zorlaşabilir düşüncesiyle toplantımızı bugün yapıp, bilgilendirmek istedik. Bu bir kişisel konu değildir. Kamu konusudur. Toplumumuzun konusudur. Katılan CHP, MHP ve HDP temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Katılmayan partilerimize de sitem ediyorum. Keşke vekillerimiz gelmese dahi örgüt temsilcileri; il veya ilçe yöneticilerimizin katılmalarını beklerdik. Eğer isterlerse, kendilerini daha sonra bilgilendirebiliriz" diye konuştu.

BELEDİYE TAŞINMAZLARI İÇİN DÜZENLEME

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Hazine'ye ait taşınmazların üzerindeki yapı sahiplerinin sorununun çözümüne olanak tanıyan 4706 sayısı kanunun 5. maddesine dikkat çekerek, Ermenek Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözümü için aynı düzenlemenin belediye taşınmazları ile ilgili olarak da yapılmasını istediklerini söyledi. Muratpaşa Belediyesi'nce hazırlanan taslağı milletvekilleri ile parti yöneticilerine dağıtan Başkan Uysal, "Yürürlükte olan yasa ile Hazine taşınmazları üzerindeki yapıların sahiplerinin sorunlarına çözüm sunan düzenlemenin belediye taşınmazları üzerindeki yapıların sahipleri için de yapılmasını istiyoruz. Hazırladığımız taslak kullanılarak, önerge ile TBMM gündemine taşınıp çözülmesini istiyoruz" dedi.

BELEDİYE TASLAK HAZIRLADI

4706 sayılı kanunun 5. maddesine paralel bir taslak hazırladıklarını ifade eden Başkan Uysal şöyle devam etti,

"4076 sayılı kanuna göre; belediye sınırları içindeki Hazine arazileri 2000 yılından önce yapılaşmış ise, yüzde 10'unu peşin yatırmak üzere beş yıllık vade ile taksitle hak sahibine satılıyor. Ama Ermenek mahallemizde böyle olmamış. Belirlenen süre içinde başvuranlar tapu almış, başvurmayanlar ise alamamış. Hazine değil de belediye arazisi olduğu için, hak sahiplerine taksitle satılamıyor. İhale kanuna tabi olarak satılabiliyor. Belediye üzerine kalan arazilerde de, 4706 sayılı yasa hükmünün genişletilerek uygulanmasını, yasal farkın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu yasal farkı, TBMM'de ortadan kaldırmak için milletvekili ve bütün siyasi partilerimizden destek istiyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ermenek Mahallesi'nde Çözüm İçin Büyük Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement