Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika
Yerel

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Buradaki öncelikli hedefimiz bir an önce yer altındaki suyu boşaltmak.

28.10.2014 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek'teki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilere ilişkin, "Buradaki öncelikli hedefimiz bir an önce yer altındaki suyu boşaltmak. Bununla ilgili tüm organizasyonlar yapıldı" dedi.

Elvan, olayın meydana geldiği bölgede, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzücü bir hadiseyle karşı karşıya olduklarını bildirdi.

Yer altındaki işçilerin ailelerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Elvan, şöyle konuştu:

"Bugün sabah toplam 34 işçi vardiyaya giriyor. Öğlen yemek yerken bu hadise meydana geliyor. Aniden bir su patlaması şeklinde olduğunu ifade ettiler. Bunun detayları araştırılacak. 16 kardeşimiz kurtuluyor. Hızlı bir şekilde desandere ve nefesliği kullanarak, çıkıyorlar. Ancak diğer arkadaşlarımız şu an yer altındalar. Buradaki öncelikli hedefimiz bir an önce yer altındaki suyu boşaltmak. Bununla ilgili tüm organizasyonlar yapıldı. Kızılay, AFAD ve ilgili tüm kuruluşlarımız buradalar. Buna ilave olarak, ihtiyaç olması halinde telefonlar için 3 adet mobil istasyon kuruyoruz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Bakanlar madene iniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise kömür madeninde 180 sigortalı işçinin kayıtlarda mevcut olduğunu belirtti.

Maden altında 18 işçinin mahsur kaldığını hatırlatan Çelik, "Milletimize geçmiş olsun. Ailelerine geçmiş olsun diliyorum. İnşallah biraz sonra bakan arkadaşlarımızla birlikte ocağa inip bu suyu görmek istiyoruz. İnşallah kardeşlerimize sağ salim ulaşırız" ifadelerini kullandı. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement