Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika
Yerel

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

İzmir'de bir grup, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasının iş kazası olmadığını ileri sürerek eylem yaptı.

29.10.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de kendilerine "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri" diyen bir grup, Karaman'ın Ermenek ilçesinde kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasının iş kazası olmadığını, ihmallerden kaynakladığını ileri sürerek protesto yürüyüşü yaptı.

Karşıyaka'da İZBAN istasyonu önünce toplanan grup, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle slogan atarak Karşıyaka İskelesi önüne kadar yürüdü.

Burada "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri" adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, son yıllardaki iş kazalarının tesadüf olmadığını, ihmallerden kaynaklandığını söyledi.

Karaman'da yaşanan olayın, yasal yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınan maden sahiplerinin neden olduğunu iddia eden Kılıç, "Bunu 'iş kazası' diye açıklamak mümkün değildir. Madenlerde kazalara karşı alınan önleyici tedbirlerin maliyet olarak görülmesi can kayıplarının başılıca nedenidir. Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardında gruptan bazıları olaysız dağılırken bir kısmı ise oturma eylemi yaptı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement