Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika
Güncel

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

AFAD: "Su tahliye çalışmalarının hızla ilerlediği Ermenek'teki maden ocağında öncelik, aşamalı bir şekilde tahkimat çalışmalarına ve atık malzemelerin dışarı çıkarılmasına verildi.

31.10.2014 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), işçilerin mahsur kaldığı Ermenek'teki maden ocağında su tahliye çalışmalarının hızla ilerlediğini, önceliğin, aşamalı bir şekilde tahkimat çalışmalarına ve atık malzemelerin dışarı çıkarılmasına verildiğini, alanda biri tahlisiye, biri de destek ekibi olmak üzere 269 kişilik bir arama kurtarma ekibinin görev yaptığını bildirdi.

AFAD Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması üzerine yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Maden ocağındaki çalışmalara 637 kişilik ekip ve 138 araçla bu gece de ara verilmeden devam edileceği belirtilen açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaman Valisi Murat Koca ile AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay'ın çalışmaları yerinden koordine ettiği kaydedildi.

Mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barınması için tesisler oluşturulduğu, AFAD ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının psikososyal destek ekiplerinin, kömür ocağında mahsur kalan madencilerin çocukları için çeşitli etkinlikler düzenlediği, ailelere destek olunduğu, çocuklar için bölgede oyun çadırı kurulduğu kaydedilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Su tahliye çalışmalarının hızla ilerlediği Ermenek'teki maden ocağında öncelik, aşamalı bir şekilde tahkimat çalışmalarına ve atık malzemelerin dışarı çıkarılmasına verildi. Alanda biri tahlisiye, biri de destek ekibi olmak üzere 269 kişilik bir arama kurtarma ekibi görev yapıyor. Ayrıca ikinci bir kazaya sebebiyet vermemek ve alanın güvenli bir hale dönüştürülmesi için, su çekildikten sonra alanda çamur boyutunda olan malzeme dışarı çekiliyor; basıncın etkisiyle tavanda ve yan duvarda oluşan malzeme dolguları tahliye ediliyor. Alan temizlendikçe pompalar aşamalı bir şekilde daha aşağıya indiriliyor. Madendeki suyun tahliyesi ile ortaya çıkan çamur ve molozların dışarıya atılması çalışmaları, Türkiye'nin farklı illerinden bölgeye getirtilen araç ve malzemelerle sürüyor."

Gece gündüz özverili bir şekilde devam eden çalışmalar için çok sayıda motopomp, jeneratör, çamur pompası, arazöz, hidrosap, sondaj aracı, seyyar aydınlatma cihazı, çadır, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane, kumanya ve içecek sevk edildiği kaydedilen açıklamada, çalışmalar sırasında kesintisiz iletişim sağlanması için 8 mobil baz istasyonu kurulduğu bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement