Ermenek'te Ölen Madencinin Annesi: Oğlumu Çok Özlüyorum - Son Dakika
Güncel

Ermenek'te Ölen Madencinin Annesi: Oğlumu Çok Özlüyorum

Ermenek\'te Ölen Madencinin Annesi: Oğlumu Çok Özlüyorum

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 6.5 ay önce yaşamını yitiren 18 madenciden Tezcan Gökçe'nin annesi 74 yaşındaki Ayşe Gökçe, Anneler Günü'nü buruk kutluyor.

09.05.2015 11:44  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 6.5 ay önce yaşamını yitiren 18 madenciden Tezcan Gökçe'nin annesi 74 yaşındaki Ayşe Gökçe, Anneler Günü'nü buruk kutluyor. Kurtarma çalışmaları sırasında 'Oğlum yüzme bilmez ki suyun içinde ne yaptı' sözleriyle Türkiye'yi ağlatan Ayşe Gökçe, "Oğlumun her şeyini özlüyorum. Çocuğum özlenmez mi?" dedi.

Ermenek İlçesi'nin Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde geçen 28 Ekim günü Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 madenci mahsur kaldı. Facianın ardından başlayan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cansız bedenleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartıldı.

Kazancı Beldesi Gökçeler Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babası 39 yaşındaki Tezcan Gökçe'nin babası 75 yaşındaki Recep Gökçe, oğlunun cenaze töreninde yırtık kara lastik ayakkabısıyla katılmasıyla gündeme geldi. Eşi 74 yaşındaki Ayşe Gökçe de kurtarma çalışması sürdüğü sırada 'Oğlum yüzme bilmez ki, suyun içinde ne yaptı' sözleriyle Türkiye'yi ağlatmıştı.

'OĞLUMU GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN HIÇ AYIRMADIM'

Ayşe Gökçe, Anneler Günü'nü buruk kutluyor. Oğlunun fotoğrafını oturma odasının duvarına astığını ve gözünün önünden hiç ayırmadığını belirten Ayşe Gökçe, "Oğlumun her şeyini özlüyorum. Çocuğum özlenmez mi?"dedi. Zaman zaman oğlunun mezarını ziyaret ettiğini hatırlatan Ayşe Gökçe, "İki ağlarız, iki söyleriz. Allah bize bu acıyı yaşattı, başka kişilere bu acıyı göstermesin" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIM BABASIZ KALDI'

Faciada eşi Tezcan Gökçe ile kardeşi Uğur İlhan'ı yitiren 39 yaşındaki Ayşe Gökçe de, eşi öldüktün sonra hayatlarının karardığını eşi ve kardeşinin ölüm nedenlerini de yeni öğrendiğini belirterek, "Eşimin sudan boğulduğunu öğrendim. Kardeşimin de cesedi parçalanmış. Bunları öğrenince ağladım. Çocuklarım küçük yaşta babasız kaldı" dedi.

2 OĞLUMUN ACISI HALA YÜREĞİMDE

Faciada oğulları 32 yaşındaki Kerim Haznedar ve 34 yaşındaki Ali Haznedar'ı kaybeden 64 yaşındaki Saadet Haznedar da 2 oğlunun acısının hala yüreğinde olduğunu belirtti. 2 oğlunun mezarını ziyaret eden ve fotoğraflarını yanından ayırmayan Saadet Haznedar, "Oğullarım şimdi yaşıyor olsaydı, gelip elimi öper ve Anneler Günü'mü kutlarlardı" dedi.

'YAVRUNU GETİRDİM'

Geçen mart ayında bir kız bebek dünya getiren Ali Haznedar'ın eşi 4 çocuk annesi 31 yaşındaki Fadime Haznedar, 'Sare' adını koyduğu çocuğuyla birlikte eşinin mezarını ziyaret etti. Mezarın başındaki fidanı sulayan Haznedar, kucağındaki bebeğiyle birlikte eşine seslenerek, "Yavrunu getirdim" diyerek ağladı. Kucağındaki bebeğinin eşinin Anneler Günü hediyesi olarak kabul ettiğini belirten Haznedar, "Sarem, yiğidimin anneler günü hediyesi."dedi. - Ermenek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermenek'te Ölen Madencinin Annesi: Oğlumu Çok Özlüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement