Ermenek'te Toprağı Elleriyle Kazan Kadın, Yardım Parasıyla Cami Yaptırıyor - Son Dakika
Güncel

Ermenek'te Toprağı Elleriyle Kazan Kadın, Yardım Parasıyla Cami Yaptırıyor

Maden faciasında su çabuk boşaltılsın diye toprağı elleriyle kazarken görüntülenen Nazmiye Gözbaşı, oğlu için verilen 105 bin liralık yardım parasıyla cami yaptırıyor.

27.10.2015 12:37  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazmiye ve Ali Gözbaşı çifti, bir yaşındayken evlat edindikleri İsa Gözbaşı'nın Ermenek'teki kömür ocağında yaşamını yitirmesi sonrasında verilen 105 bin liralık yardımın ardından, cami yapılması için kendilerine ait bahçe ve arsayı da bağışladı.

EVİ İSTEMEDİ, HAYVAN DESTEĞİNİ ALMADI

Nazmiye (64) ile Ali Gözbaşı (66) çifti, 44 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Çok istemelerine rağmen evlat sahibi olamayan çift, Nazmiye Gözbaşı'nın yeğeni İsa'yı bir yaşındayken evlat edindi. Çift, bir yıl önce maden ocağındaki su baskını sonucu 23 yaşındaki oğullarını kaybetti. Emekli maaşı ve çiftçilikle geçimlerini sağlayan Gözbaşı çifti, yaşamını yitiren madencilerin ailelerine sağlanan evi istemedi, büyükbaş hayvan desteğini almadı.

Kendilerine yardım olarak verilen 105 bin lirayı da Ermenek Kaymakamlığı'nın yaptıracağı Kur'an Kursu için bağışlayan çift, son olarak da cami inşası için kendilerine ait bahçe ve arsayı verdi.

"TOPRAĞI ELLERİYLE KAZMIŞTI"

Maden kazasının ardından arama kurtarma çalışmaları sırasında "Su çabuk boşaltılsın" diye toprağı elleriyle kazarken çekilen görüntüsüyle hatırlanan Nazmiye Gözbaşı, her gününün zindanda gibi geçtiğini söyledi.

"GÖZÜM YOLLARDA"

Evladının kaybıyla hayattaki en büyük dayanağının elinden gittiğini belirten Gözbaşı, "Onun yokluğuna alışamıyorum ama elimden de bir şey gelmiyor. Gözüm yollarda, hâlâ sanki ocaktan gelecekmiş gibi bekliyorum. Beş dakika geç gelse 'Nereye gitti, nerede kaldı?' diye hemen telefon ettirirdim. Ne ses, ne haber var. Sağıma, soluma bakarım. Yapacak hiçbir şeyim yok." dedi.

"PARADA PULDA GÖZÜM YOK"

Gözbaşı, "Ömrüm yeterse camiyle Kur'an kursunu yaptırmayı düşünüyorum. Parada pulda gözüm yok. Günlerce eski gezeyim, yayan yürüyeyim, yavan yiyeyim. Yeter ki Rabbimin emrini yerine getireyim, hayır işleyeyim. Elimden gelse daha fazla veririm. Helal olsun. Ayağıma çarık giyip, oranın inşaatında çalışanlara yardım etmek isterim." ifadelerini kullandı.

"RÜYAMA GİRSE SARILIR, KOKLAR, ÖPERİM"

Geçimlerini az da olsa elma, kiraz, pekmez satarak ve eşinin emekli maaşıyla sağladıklarını bildiren Gözbaşı, "Yeter ki cami ve Kur'an kursu yapılsın. Kendi ellerimle tuğlasını aktarmak isterim. Mekanı cennet, kabri nur olsun. Huzur içinde yatsın. Allah oğlumun rütbesini yükselttikçe yükseltsin." diye konuştu.

Gözbaşı, şunları kaydetti: "Evladım rüyama girse sarılıp öper, koklarım. Ben oğlumu burada mutlu edemedim, Rabbim inşallah orada mutlu eder. arabası olmasını çok isterdi, alamadım. Çok rezil oldu. Aklıma geldikçe ciğerlerim paramparça oluyor. Arabayı almaya gücüm yoktu. 'Evlendirelim de araba sonraki iş.' derdik. Mekanı cennet olsun. İçkisi, kumarı, hiçbir şeyi yoktu. Kömür ocağı benim hayatımı zindan etti. Erken emeklilik için ocağa girmişti. Kömür ocağı hayatımı kararttı, dünyamı zindan etti. Oğlum elimin değneği, ciğerimin köşesi, kalbim, gören gözüm, tutan elim, yürüyen ayağımdı. Her şeyimdi o benim."

Ermenek\'te Toprağı Elleriyle Kazan Kadın, Yardım Parasıyla Cami Yaptırıyor

Son Dakika Güncel Ermenek'te Toprağı Elleriyle Kazan Kadın, Yardım Parasıyla Cami Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • O PARAYI YERLER: geri zekali, sen önce karnını doyur EVE LAZIM OLAN CAMİYE HARAMDIR 10 71 Yanıtla
  • GERÇEK BU: cami yaptırki gelecek nesillerde aynı yerde boğulsun hesap soran çıkmasın kader ve fıtrat uyutulup gitsin 7 27 Yanıtla GERÇEĞİ GÖRECEKSİN.: KES LAN.! KOMİNİST 2 1
  • Temiz Siyaset İstiyoruz: Ablam başın sağolsun da zaten gereğinden fazla cami olduğu için öldü senin oğlun! :( 2 9 Yanıtla Temiz Siyaset İstiyoruz: Dinsiz ilan etmeyin hepimiz elhamdirüllah Müslümanız da. Bu paralar dikkat ederseniz yine ailelere dağıtıldı. Çok normal ama sorun şu o madende ve türkiye nin bütün madenlerinde durum yine aynı . Pahalı bulunduğu için daha çok kar için önlemler yine alınmıyor ve biz cami yapmaya devam ediyoruz allah aşkına önceliği nereye vermeliyiz??? 0 0
  • KARA MADEN: ALLAH hayır ve hasenatnız kabul eylesin ALLAH makamın cennet eylesin ALLAH size ve sevenlerin sabır versin 9 0 Yanıtla
  • ...: BU TEYZE BENI MAHVEDIYOR, CIGERIMI EZIYOR, ONA BU ACIYI YASATANLARIN TA ALLAH BIN BELASINI VERSIN! 8 0 Yanıtla
  • ERBAA: Ailece oyumuz CHPye 4 3 Yanıtla
  • 858: okul yapın okul ne gelirse cehaletten gelir yeterince camimiz var israf yapmayın 3 4 Yanıtla
  • şafak 13 : camiye ne gerek fakir insanlara ver. ülkenin heryeri cami ama giden yok 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İklim Değişikliği ve Tarım İlaçları Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor
    12:57 İklim Değişikliği ve Tarım İlaçları Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor

    İklim değişikliğine bağlı mevsim değişiklikleri ile tarlalar ve bahçelerde bilinçsiz tarım ilacı kullanımı bal üretiminde kayba yol açıyor. Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Şükrü Gedik, Adana'da arıcılığın önemini vurgulayarak, iklim değişikliği ve tarım ilaçlarının bal üretimini azalttığını belirtti. Arıcılar, kuraklık ve tarım ilaçları nedeniyle bal üretiminde sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

  • Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor
    12:57 Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOKİ konutlarının temelinin yarın atılacağını duyurdu. 293 daire ve 10 iş yerinin yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu
    12:57 Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek hizmetlerini anlattı ve Denizli'ye hizmetkar olmanın mutluluğunu dile getirdi.

  • Afyonkarahisar'da Torbacılara Operasyon: 3 Gözaltı
    12:56 Afyonkarahisar'da Torbacılara Operasyon: 3 Gözaltı

    Afyonkarahisar'da yapılan denetimde torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 43,50 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, yapılan aramalarda hassas terazi, sentetik ecza maddesi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen para da ele geçirildi.

  • Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı
    12:55 Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde ekilmedik alan kalmaması için harekete geçen Kaymakam Yüksel Ünal, 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Kaymakam Ünal, böğürtlen yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla bu dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Muhtarlar da bu girişimden memnuniyetlerini dile getirdi.

  • Samsun Yakakent İlçe Emniyet Amirliği'nde yapılan operasyonda radar cihazı ve bıçak ele geçirildi
    12:54 Samsun Yakakent İlçe Emniyet Amirliği'nde yapılan operasyonda radar cihazı ve bıçak ele geçirildi

    Samsun Yakakent İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok asayiş ve NARVAS uygulamasında yapılan kontrollerde 1 adet kurusıkı tabanca, 14 adet kurusıkı tabanca fişeği, 3 adet radar tespit cihazı ve 4 adet bıçak ele geçirildi. Ayrıca 5 araca 75 bin 351 TL trafik cezası uygulandı. Operasyon kapsamında 3 şahsa 12 bin 436 TL idari para cezası verilirken, 3 şahsa adli tahkikat başlatıldı ve 2 şahsa idari işlemler başlatıldı.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi Üyeleriyle İftar Programında Buluştu
    12:54 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi Üyeleriyle İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Hürriyet Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında Memur-Sen Karabük Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Çetinkaya, davetlilerle birlikte orucunu açarak ramazanın bereketine ortak olduklarını ve projelerinden bahsetti. AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da Çetinkaya için destek istedi ve kenti gerçek ve sosyal belediyecilikle buluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

  • Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu
    12:54 Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu

    Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan girişimlerle han, hamam ve konaklarıyla ünlü Safranbolu, 33 Avrupa ülkesini kapsayan Cittaslow ağına dahil oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu turizminin gelişimine önemli bir katkı sunacağını belirtti.

  • TÜRKİYE'NİN ÇINARLARI- Unutulmaz şarkılara imza atan Selami Şahin, sanat hayatında 58 yılı geride bıraktı Açıklaması
    12:53 TÜRKİYE'NİN ÇINARLARI- Unutulmaz şarkılara imza atan Selami Şahin, sanat hayatında 58 yılı geride bıraktı Açıklaması

    "Özledim Her Şeyini", "Dostlarım", "Ödüm Kopuyor", "Benim İçin Öldün Artık", "Seninle Başım Dertte", "Sokakların Dili" ve "Sen Mevsimler Gibisin"in de aralarında bulunduğu çok sayıda esere imza atan Selami Şahin, "Beni sevenlere çok şey borçluyum. Allah onları başımızdan eksik etmesin.

  • Ankara Çubuk'ta Çiftçilere 52 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı
    12:53 Ankara Çubuk'ta Çiftçilere 52 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara'nın Çubuk ilçesinde üreticileri desteklemek amacıyla çiftçilere 52 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı. Dağıtım törenine, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Can ile çiftçiler katıldı. Belediye Başkanı Demirbaş, ilçede tarım ve hayvancılığı desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını, çiftçilere destek olmaya çalıştıklarını bildirdi. İlçede ekim alanının desteklemelerle 110 bin hektardan 190 bin hektara yükseldiğini belirten Demirbaş, çiftçilerin alın terlerinin karşılığını alıyor olmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Çubuk Ziraat Odası Başkanı Gülle ise 264 üreticiye 52 ton sertifikalı nohut tohumunun dağıtıldığını ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Akbayrak ise Tarım ve Orman Bakanlığından yüzde 50 hibeli tohumların, 5 bin dekar alana ekileceğini söyledi.

  • Ankara Çubuk'ta Çiftçilere 52 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı
    12:53 Ankara Çubuk'ta Çiftçilere 52 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara'nın Çubuk ilçesinde üreticileri desteklemek amacıyla çiftçilere 52 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı. Dağıtım törenine, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Can ile çiftçiler katıldı. Belediye Başkanı Demirbaş, ilçede tarım ve hayvancılığı desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını, çiftçilere destek olmaya çalıştıklarını bildirdi. İlçede ekim alanının desteklemelerle 110 bin hektardan 190 bin hektara yükseldiğini belirten Demirbaş, çiftçilerin alın terlerinin karşılığını alıyor olmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Çubuk Ziraat Odası Başkanı Gülle ise 264 üreticiye 52 ton sertifikalı nohut tohumunun dağıtıldığını ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Akbayrak ise Tarım ve Orman Bakanlığından yüzde 50 hibeli tohumların, 5 bin dekar alana ekileceğini söyledi.


Advertisement