Ermenek'teki Maden Faciası Davası (2) - Son Dakika
Güncel

Ermenek'teki Maden Faciası Davası (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ermenek Adalet Sarayı'ndan detay görüntüsü Madenci yakınlarının adliyeye giriş görüntüsü Madenci yakınlarının verdiği tepki görüntüsü Müşteki avukatlarından Caner Durak'ın röportajı. Ermenek'teki maden faciası davası Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasına ilişkin davada açıklanan karara müşteki avukatları ve madenci yakınları tepki gösterdi Faciada hayatını kaybeden Ali Haznedar'ın eşi Fadime Haznedar: "Çocuklarıma bunu nasıl anlatacağım? Kucağımdaki yavrum babasını hiç görmedi.

20.07.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ermenek Adalet Sarayı'ndan detay görüntüsü

Madenci yakınlarının adliyeye giriş görüntüsü

Madenci yakınlarının verdiği tepki görüntüsü

Müşteki avukatlarından Caner Durak'ın röportajı. Ermenek'teki maden faciası davası

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasına ilişkin davada açıklanan karara müşteki avukatları ve madenci yakınları tepki gösterdi

Faciada hayatını kaybeden Ali Haznedar'ın eşi Fadime Haznedar:

"Çocuklarıma bunu nasıl anlatacağım? Kucağımdaki yavrum babasını hiç görmedi. Bizi mezara soktular"

Müşteki avukatlarından Durak:

"Sorumlular hakkında verilen ceza çok az. Bu karar madenci aileleri ve yakınlarını tatmin edememiş, verilen karar bu açıdan adaletin tecelli ettiği hükmünü taşımaz"

"Davayı Yargıtaya götüreceğiz ve sanıkların en ağır cezayı almaları için uğraşacağız. Madenci ailelerine söz veriyoruz"

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davada çıkan karara müşteki avukatları ve madenci yakınları tepki gösterdi.

Ermenek'te 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili yargılanan tutuklu sanıklar maden ocağının sahibi Saffet Uyar ve teknik nezaretçi Ali Kurt'a, ayrı ayrı 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mahkemeden çıkan kararı, madenci yakınları gözyaşlarıyla karşıladı.

Madende hayatını kaybeden Ali Haznedar'ın eşi Fadime Haznedar, kararın ardından gözyaşı döktü.

Dört çocuğunun yetim, kendisinin de dul kaldığını belirten Haznedar, "Çocuklarıma bunu nasıl anlatacağım? Kucağımdaki yavrum babasını hiç görmedi. Bizi mezara soktular. Beni buraya gömdünüz, buradan gitmeyeceğim." dedi.

Karara tepki gösteren müşteki avukatlarından Caner Durak, Ermenek Adliyesi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı Yargıtaya taşıyacaklarını söyledi.

Mahkemenin verdiği cezayı çok az bulduklarına dikkati çeken Durak, "Faciada 18 işçi yerin altında hayatını kaybetmiş. Çok daha fazla kar etmek için bu işçiler ölüme sürüklendi. Sorumlular hakkında verilen ceza çok az. Bu karar madenci aileleri ve yakınlarını tatmin edememiş, verilen karar bu açıdan adaletin tecelli ettiği hükmünü taşımaz. Bu kararı kabul etmiyoruz. Hukuka aykırıdır. Olası kasttan hüküm giymesi gereken sanıklar taksirle suç işlemekten ceza almışlardır." diye konuştu.

"İlk günkü acılar tazelendi"

Kararın, madenci yakınlarına ilk günkü acılarını tazelettiğini vurgulayan Durak, "Madenci aileleri gözyaşları ve çığlıklarla ayrıldı. Yakınlarının ölüm haberini aldıkları andaki duyguları yeniden yaşadılar. Davayı Yargıtaya götüreceğiz ve sanıkların en ağır cezayı almaları için uğraşacağız. Madenci ailelerine söz veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ermenek\'teki Maden Faciası Davası (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ermenek'teki Maden Faciası Davası (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement