Ermeni Ailelerden Oluşan Kalabalık Bir Grup Türkiye'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Ermeni Ailelerden Oluşan Kalabalık Bir Grup Türkiye'ye Geldi

Ermeni Ailelerden Oluşan Kalabalık Bir Grup Türkiye\'ye Geldi

Ermenilerden oluşan toplam 2 araçlı 18 kişilik grup, Suriye'den Yayladağı Gümrük Kapısı'na ÖSO tarafından getirilerek Türk yetkililere teslim edildi.

05.04.2014 22:22  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki Keseb bölgesinden Ermeni kadın ve erkeklerden oluşan toplam 2 araçlı 18 kişilik grup Yayladağı Gümrük Kapısı'na Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından getirilerek, Türk yetkililere teslim edildi.

ÖSO TESLİM ETTİ

Yaklaşık 2 hafta önce muhaliflerin kontrolüne geçen Keseb Kasabası'nın çeşitli bölgelerinde kalan Suriyeli Ermeniler, ÖSO'dan yardım isteyerek Türkiye'ye geçmek istediklerini söylediler. Bunun üzerine 18 kişilik kadın ve erkeklerden oluşan grup ÖSO tarafından  Yayladağı Gümrük Kapısı'ndaki görevlilere teslim edildi. Gümrük kapısında yapılan işlemlerin ardından Yayladağı Kaymakamlığı öğretmen evine götürülen ve burada ilk muayeneleri yapılan ailelerin tüm ihtiyaçları karşılandı. Suriyeli Ermeni ailelerle, Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz yakından ilgilendi. Suriyeli Ermeniler Türkiye'de oldukları için çok mutlu olduklarını kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermeni Ailelerden Oluşan Kalabalık Bir Grup Türkiye'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • fırat: bi ermeni eksikti teşekürler 3 0 Yanıtla
  • Sabuncu: Kendi memleketine Ermenistana gitsin ne isi var Turkiyede zaten basimizda yeterince ermeni var birde onlar eksikti.Ekmegimizi yiyorlar sonra arkamizdan kazik atiyorlar. 1 0 Yanıtla

Advertisement