Ermeni Meselesini Ardahan'da Görüşelim - Son Dakika
Yerel

Ermeni Meselesini Ardahan'da Görüşelim

Ermeni Meselesini Ardahan\'da Görüşelim

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, ermeni meselesiyle ilgili çağrıda bulundu.

10.06.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, ermeni meselesiyle ilgili çağrıda bulundu.

Meselenin çözümü için adres gösteren Ceylan, "Ermeni meselesini Ardahan'da görüşelim" önerisinde bulundu.

Almanya Parlamentosundaki karar sonrasında tepkiler devam ediyor. Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, konuyla ilgili Doğu Anadolu'nun birçok yerinde Ermeniler 'in Türklere yaptıkları toplu katliamların izlerinin olduğunu söyledi. Ceylan, "Ermenistan sınır bölgesinde yer alan Erzurum, Kars ve Ardahan yöresi de İstiklal Harbi sırasında Ermeni zulmünü fazlası ile yaşayan bir bölgemizdir" dedi.

Ardahan'daki hassasiyete vurgu yapan Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, bu tasarıyı meclisten geçiren Alman milletvekillerini ve tüm bilim adamlarını, Ardahan'a davet ederek tarihsel gerçekleri Türkiye'nin sıfır noktasından haykırmaya çağırdı.

Parlamentodakilere çağrıda bulunan Ceylan "Ardahan, İstiklal Harbi sırasında Ermeni zulmünü ve vahşetini en çok yaşayan illerimizden birisidir. Burada bize düşen görev, bu yöredeki Ermeni zulmünü belgeleri ile ortaya koyarak, Almanya Parlamentosu'nda alınan bu yanlış karara karşı hep bir ağızdan haykırmaktır. Dolayısı ile ülkemizde bu hassas konu hakkında çalışmalar yapan çok değerli bilim adamlarımızı Ardahan'a davet ediyoruz. Bu vesile ile Alman Parlamentosu'nda görev yapan Türk asıllı milletvekillerini de Türk misafirperverliğini göstermek adına Ardahan'a bekliyoruz" diye konuştu.

Tarihi olayların ancak kanıtlar ve belgeler ışığında doğru olarak okunabileceğini ifade eden Ceylan, "Ermeni Meselesinin tek çözüm yolu iki ilke arasındaki tarihçilerin oluşturacakları bir konsensüsle, problemin objektif bir şekilde ele alınmasıdır. İşte bu noktada Ermenistan'a en yakın olan Ardahan şehrimizde bu tür bilimsel çalışmaların, meselenin çözümüne katkı sağlayacağını umuyoruz. Bu maksatla tüm Türk bilim adamlarımız başta olmak üzere Ermeni bilim adamlarımızı da Ardahan'a bir çalıştay yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ermeni Meselesini Ardahan'da Görüşelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement