Ermeni Piyanist Akdamar'da Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

Ermeni Piyanist Akdamar'da Konser Verdi

Ermeni Piyanist Akdamar\'da Konser Verdi

Ermenistanlı ödüllü caz piyanisti Tigran Hamasyan, Harutyun Topikyan şefliğindeki Ermenistan Erivan Devlet Oda Korosu eşliğinde Van’ın Gevaş ilçe sınırında bulunan Akdamar Adası’nda konser verdi.

23.06.2015 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistanlı ödüllü caz piyanisti Tigran Hamasyan, Harutyun Topikyan şefliğindeki Ermenistan Erivan Devlet Oda Korosu eşliğinde Van'ın Gevaş ilçe sınırında bulunan Akdamar Adası'nda konser verdi.

Tigran Hamasyan; Türkiye, Ermenistan, Gürcistan, Lübnan, Fransa, Belçika, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Almanya, Lüksemburg, Rusya ve ABD'de toplam 100 kilisede vereceği konserleri kapsayan adak projesi "Luys i Luso" ile 30 Haziran'a kadar Türkiye'nin farklı kentlerinde vereceği konserler kapsamında tarihi Akdamar adasında bulunan Akdamar Kilisesi önünde konser verdi. Konsere Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cahit Bozbay, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve vatandaşlar katıldı.

3 yaşında piyano çalmaya başlayan, 18 yaşındayken Montreux Caz Festivali ve Thelonious Monk Enstitüsü'nün piyano yarışmalarında birincilik kazanan Tigran Hamasyan'ın geleneksel Ermeni müziğini yorumladığı "Luys i Luso" başlıklı yaklaşık 90 dakika süren konseri büyük ilgi gördü. Usta piyaniste, Harutyun Topikyan yönetimindeki Erivan Devlet Oda Müziği Korosu eşlik etti. Sahne enerjisiyle indie-rock müzisyenlerini hatırlatan Şubat ayında çıkardığı son albümü Mockroot ile cazın genç yıldızları arasındaki yerini sağlamlaştıran Hamasyan, konserde yeni albümünden parçalar da seslendirdi.

Akdamar Adası'nda yapılan konserin coşkulu geçtiğini söyleyen Anadolu Kültür Proje Koordinatörü Tamar Nalcı, "Tigran Hamasyan Ermenistanlı ünlü caz piyanistidir. Kendisi dünyanın bir çok yerinde tarihi yapı ve kiliselerde Ermenistan Devlet Oda Korosu eşliğinde mini konserler veriyor. Bu bir kilise müziği konseri. Bu konserde Tigran Hamasyan'a yaklaşık 25 kişiden oluşan ekip eşlik etmekte. Bu konser ikinci konserimiz. İlgi oldukça yoğundu. Konserde çok coşkulu geçti" dedi. Açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, "Konser çok güzel ve keyifli geçti. Bu tür etkinlikler yapılması için Belediye olarak çalışmalarımız devam edecektir. Eylül ayında da çok farklı etkinliklerimiz olacak. Bu barış adası hepimizin adası herkesin buraya sahip çıkması gerekiyor" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ermeni Piyanist Akdamar'da Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement