Ermeniler Sözde Soykırımın Yıl Dönümünde Türk Bayrağı Yaktı - Son Dakika
Dünya

Ermeniler Sözde Soykırımın Yıl Dönümünde Türk Bayrağı Yaktı

Ermenistan'da 1915 Sözde Ermeni Soykırımı'nın 99. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen gösterilerde Türk bayrağı yakıldı.

24.04.2014 09:09  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan dün tarihi bir ilke imza atmış, Ermeni olayları ile ilgili bir taziye mesajı yayınlamıştı. Erdoğan'ın mesajı dünyada büyük yankı uyandırmıştı. 

Ermenistan'da sözde Ermeni Soykırımı’nın 99. yıl dönümü vesilesiyle gösteri düzenleyen çok sayıda kişi ise Başbakan Erdoğan'a Türk bayrağı yakarak cevap verdi.

BAŞKENTTE TOPLANDILAR, TÜRK BAYRAĞINI ATEŞE VERDİLER

Binlerce kişi başkent Yerevan’daki Özgürlük Meydanı’nda toplandı. Göstericiler arasında yer alan ve “Ermenistan, Tazminat ve Talep” sloganları atan Dashnaktsutiun siyasi partisinin gençlik ve öğrenci kolları üyeleri, yanlarında getirdikleri Türk bayrağını ateşe vererek, Sözde Ermeni Soykırımı’nın 99. yıl dönümüne adanan meşaleli yürüyüşü başlattı.

"PROTOKOLDEN ERMENİ İMZASI SİLİNSİN" MEKTUBU

Göstericiler, buradan, Erivan’ın tepelerinin bir tanesinde bulunan Tsitsernakaberd Ermeni Tehciri anıtına yürüdü. Göstericiler, Tsitsernakaberd’e yürüyüşleri sırasında Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na 2009 tarihli Ermeni-Türk protokolünden Ermeni imzasının silinmesini talep eden bir mektup götürdü.

Yürüyüşe katılan gençlerin ellerinde “Tazminat, kınama, tanıma” yazan pankartlar ve büyük tahtadan bir haç taşıması dikkat çekti. Yürüyüşçülere, ruhani liderler de eşlik ederken, yürüyüş sırasında vatan şarkıları söylendi.

"BURADA OLMAK BENİM GÖREVİM"

Yürüyüşe katılanlardan Karen Vardanyan, “Burada olmak benim görevim. Her Ermeni’nin bugün burada olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yalnızca bir görev değil, bu bizim amacımız. Yalnızca Ermeniler bunu anlayabilir” ifadelerini kullandı. Bir diğer katılmcı olan Narine Apkarian da, “Benim atalarım Batı Ermenistan’dan geliyor, ben de buraya onları yadetmeye geldim. Yarın da geleceğim ancak bugün benim için özel. Bugün hatıra günü. Dedem ve büyük dedem burada ölmüşlerdi” diye konuştu. Benzer meşaleli yürüyüşlerin Dağlık- Karabağ ve Gürcistan’ın güneyinde bulunan ve Ermenilerin etnik çoğunluğu oluşturduğu Javakhk kentinde de gerçekleştirildiği öğrenildi.




 


 

Ermeniler Sözde Soykırımın Yıl Dönümünde Türk Bayrağı Yaktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ermeniler Sözde Soykırımın Yıl Dönümünde Türk Bayrağı Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • antepli: bunları yıl 2014 de soykırıma kaynar kazana atacan verecen odunu yoksa bunlar iyilikten güzellikten anlamaz.. 27 4 Yanıtla
  • SERDAR: O BAYRAĞI YAKAN ELLERİNİZ KIRILSIN,.. 24 0 Yanıtla
  • Özeleştıri: aynısını siz yapmasaydınız onlarda bugün o bayrağı yakmazdı... sebep tc dir bazışeyleri kabulenmek gerek.....tc nin ırkçı zihniyeti her yerde öyledir kürtlere karşıda aleviyede suryaniyede çerkezede ermeniye de tarih boyunca iskence katliyam ve zölüm yapmıştır.! 4 17 Yanıtla
  • Osman YAMAN: O bayrağa kurban olun K Ö P E K L E R ! 20 0 Yanıtla
  • CELAL: AFERİN BAŞBAKAN SEN BUNLARI KUTLA ADAMLAR TÜRK BAYRAĞIMIZI YAKSIN..BU ÜLKEDE TÜRK BAYRAĞINDANDA TÜRK KELİMESİNDENDE RAHATSIZ OLAN İKİ PARTİ VAR BİRİ AKP BİRİ BDP. 13 4 Yanıtla
  • ts: onların hepsini tek tek o bayrakla boğacaksın 15 2 Yanıtla
  • ts: bunları canlı canlı ateşe atıp yakacaksın 12 4 Yanıtla
  • sasas: bunları gene yakalasam ben linç edecem yaratıklar 11 5 Yanıtla
  • teksasli: allah belanizi versin 14 1 Yanıtla
  • b.öz: o yüzden mi bu toraklarda halen alevi kürdü beraber yaşıyor?ermeniler devlet kurmaya çalışmasaydı müslümanları katletmeseydi ermeniler le derdi ne olurdu?.o tarihte ermeniler devletin en önemli noktalarında bulunmadılar mı?neden peki rumlarıda katletmediler kurtuluş savaşından hemen sonra rumlarıda yok edebilirlerdi neden yapmadılar? 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.


Advertisement