Ermenistan Başbakanı Abrahamyan Tahran'da - Son Dakika
Politika

Ermenistan Başbakanı Abrahamyan Tahran'da

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri: "İran ile Ermenistan arasında yüksek düzeyli ortak komisyonlar kurulacak"

20.10.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, ülkesi ile Ermenistan arasında "yüksek düzeyli ortak komisyonlar" kurulacağını bildirdi.

Cihangiri, Tahran'da resmi temaslarda bulunan Ermenistan Başbakanı Hovik Abrahamyan'la görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "İran ile Ermenistan ilişkileri, iki bölge ülkesi adına örnek bir ilişki teşkil ediyor. Bugün yaptığımız görüşmede İran Cumhurbaşkanlığı Birinci Yardımcısı ile Ermenistan Başbakanlığı denetiminde yüksek düzeyli ortak komisyonların kurulması konusunda karar alındı" dedi.

Bakanlıklar arasında da benzer komisyonlar kurulacağını ifade eden Cihangiri, iki ülke arasındaki 300 milyon dolar civarındaki ticaret hacmini yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

İki ülke enerji bakanlarının mevcut projeler hakkında görüştüğünü de dile getiren Cihangiri, Ermenistan'da hidroelektrik santralleri ve elektrik iletim üçüncü hattının yapımı gibi bazı başlıklarda mutabakat sağlandığını bildirdi.

Cihangiri ayrıca çevre ve kültürel konularda da iki ülke yetkililerinin görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.

Ermenistan Başbakanı Abrahamyan ise kurulacak yüksek düzeyli ortak komisyonun faaliyetinin ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi bağlamında çok büyük ve yapıcı bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Abrahamyan, görüşmelerde eğitim, ekonomi, kültür ve iki ülke arasında "vatandaşların geçişlerinin kolaylaştırılması" gibi bir çok konuda mutabakatlar sağlandığını dile getirdi. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ermenistan Başbakanı Abrahamyan Tahran'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement